ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι διελεύσεις εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ μειώθηκαν σε 7 χθες Πέμπτη, από 11 την προηγουμένη, δείχνουν προκαταρκτικά δεδομένα υπηρεσιών παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, ήταν υποδιπλάσιες σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ημερών (15).
Από τα επτά πλοία, τα δύο εισήλθαν και πέντε εξήλθαν, σύμφωνα με τα δεδομένα εν γνώσει του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Ωστόσο, η εικόνα αυτή ενδέχεται να μην είναι πλήρης· άλλα πλοία μπορεί να διέσχισαν το στενό έχοντας απενεργοποιήσει τους αναμεταδότες δεδομένων για τη θέση τους στο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης μέσω δορυφόρων (Automatic Identification System, AIS), για να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός κι η στοχοποίησή τους.
Διαβάστε επίσης:
Ανταλλαγή πληγμάτων στον Κόλπο – Το πετρέλαιο σπάει το φράγμα των 100 δολαρίων
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να βομβαρδίσει τους Χούθι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Δεν είχαμε προβλέψει σωστά τα γεγονότα της 17ης Οκτωβρίου
- Μπρατάκος: Σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία το νέο ενεργειακό ν/σ – Τι ζητά από Παπασταύρου
- Anthropic: Υποβάλλει αίτηση για IPO με στόχο να γίνει το πρώτο εργαστήριο Frontier ΤΝ που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο
- Κύπρος: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου «Κρόνος»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.