Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Την ανάγκη να επανεξεταστεί η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις της Αττικής επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει, σε δήλωσή του, την διαφορετική χρονική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων ανάλογα με την έδρα τους.

1

Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, από το 2027 το τέλος επιτηδεύματος καταργείται για επιχειρήσεις με έδρα στην Περιφέρεια και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα νησιά της Περιφέρειας Νήσων της Αττικής. Για τις επιχειρήσεις της Αττικής προβλέπεται μείωση του τέλους κατά 50% από το 2028 και πλήρης κατάργησή του από το 2029.

Ο κ. Χαρζηθεοδοσίου ζητά να διευκρινιστεί η αιτιολόγηση της διαφορετικής αυτής μεταχείρισης, υποστηρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν κοινές πιέσεις, όπως η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, το υψηλό λειτουργικό κόστος και η περιορισμένη ρευστότητα.

Παράλληλα, εκφράζει προβληματισμό για τη σταδιακή μείωση της προκαταβολής φόρου, η οποία, όπως αναφέρει, προβλέπεται να φτάσει στο 50% το 2034.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών θα πρέπει να συνδέεται με μέτρα που αντιμετωπίζουν άμεσα τις υφιστάμενες πιέσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, υποστηρίζει ότι η σταδιακή εφαρμογή των συγκεκριμένων φορολογικών παρεμβάσεων δεν απαντά στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

 

Διαβάστε επίσης 

Παρατείνεται για ένα χρόνο η προθεσμία για τις αιτήσεις εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου

Σχοινάς από Δουβλίνο: Ανάγκη για ανασυγκρότηση της κτηνοτροφίας και για νέο σχεδιασμό στην άρδευση

Βρετανία: Σε τροχιά για το υψηλότερο κόστος δανεισμού από το 1998