Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας τηρήθηκε πριν την έναρξη των ομιλιών του προέδρου της ΔΕΘ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

1

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου μετά τις 20:00, παρουσιάζοντας ένα πλέγμα μέτρων με έμφαση στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στις οικογένειες με παιδιά, στους νέους, στους συνταξιούχους και στους αγρότες.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, τις οικονομικές εξαγγελίες και τα μέτρα που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Δείτε ζωντανά την ομιλία:

Υπουργοί βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων δίνουν το «παρών» στο Βελλίδειο για να παρακολουθήσουν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι
ο υπουργός Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ιαπωνίας Minoru Kiuchi, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Σκιά στην εκδήλωση από τη συντριβή του Φάντομ

Η αποψινή ομιλία διεξάγεται υπό το βάρος της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων. Στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Φάντομ συνετρίβη, με τους δύο χειριστές του να ανασύρονται χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν και αναμένεται να ξεκινήσει την τοποθέτησή του στο «Βελλίδης» με ειδική αναφορά στο τραγικό περιστατικό.

Εσπευσμένες αναχωρήσεις και ακυρώσεις εκδηλώσεων

Οι εξελίξεις κινητοποίησαν αμέσως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναχώρησε εκτάκτως από τη Θεσσαλονίκη για να μεταβεί στο σημείο της συντριβής, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέκοψε την επίσκεψή του στη Μεθώνη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Παράλληλα, από τη Νέα Δημοκρατία δόθηκε κεντρική εντολή στα κομματικά στελέχη για την ακαριαία ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων, πάρτι και συνεστιάσεων που συνηθίζεται να ακολουθούν την πρωθυπουργική ομιλία στη Θεσσαλονίκη.