Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου (5/9) σε δασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας στην Βοιωτία, μετά την πτώση αεροσκάφους Phantom κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week.

Η πυροσβεστική επιχειρεί σε διάσπαρτες εστίες και καπνογόνα σημεία

1

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στο δάσος αμέσως μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε εγκαταστάσεις επιχείρησης.

Ταυτόχρονα ήχησε το 112 το οποίο κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μπροστα στα μάτια χιλιάδων θεατών, το Phantom που συμμετείχε σε επιδείξεις, έπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει δασική φωτιά με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Λόγω του περιστατικού, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών–Λαμίας και στην Επαρχιακή Οδό Οινόης, από το ύψος της Οινόης, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και 36 πυροσβεστικά οχήματα.

Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της φωτιάς από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό τους.