ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Ολιστικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, μετά την επαναπροκήρυξη της σχετικής πρόσκλησης από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τον τελικό προϋπολογισμό του έργου για τον Δήμο Ρεθύμνης να ανέρχεται στα 49,6 εκατ. ευρώ.
Η διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη πρόσκληση, η οποία είχε ανακληθεί, αφορά στην προσθήκη της ΕΥΔΑΠ στους δικαιούχους, ενώ το ανώτερο πλαφόν ανά δικαιούχο διαμορφώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ, με τιμές προ ΦΠΑ. Η οικονομική συμμετοχή της ΔΕΥΑΡ στην παραπάνω χρηματοδότηση είναι της τάξεως του 7,1%.
Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ΔΕΥΑΡ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην αναπροσαρμογή των τευχών δημοπράτησης, τα οποία είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και στα κριτήρια της νέας. Στόχος είναι η έγκαιρη υποβολή τους, ώστε να δρομολογηθεί η ένταξη και η υλοποίηση του Ολιστικού Προγράμματος.
Ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΡ, έχει το γεγονός ότι με τη νέα εξέλιξη επικυρώνεται το σύνολο του Ολιστικού σχεδιασμού της επιχείρησης, ο οποίος ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ, και όχι μόνο το ποσό των 44 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά ελεγχθεί. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται, εξασφαλίζει στη ΔΕΥΑΡ σημαντικό προβάδισμα για τη συμμετοχή της σε μελλοντικές προσκλήσεις χρηματοδότησης.
Οι παράμετροι της νέας πρόσκλησης του Υπουργείου και το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά της ΔΕΥΑΡ συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου της ΕΔΕΥΑ Γιώργη Μαρινάκη, του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΡ Στέλιου Σπαντιδάκη, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης Μποτόνη Μποτονάκη και της Γενικής Διευθύντριας της ΔΕΥΑΡ Βέτας Γεωργιάδου.
Αναφερόμενος στην επαναπροκήρυξη της πρόσκλησης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης έκανε λόγο για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πολύχρονης προσπάθειας και μιας σοβαρής διεκδίκησης από την πλευρά του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ.
«Με αυτή την επένδυση εξασφαλίζεται η ανάπτυξη και ανθεκτικότητα των αναγκαίων υποδομών για την κάλυψη βασικών αναγκών των δημοτών και των επισκεπτών του Ρεθύμνου, σε ορίζοντα 20ετίας», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Βασίλη Σιαδήμα για την τήρηση των δεσμεύσεών τους κατά την πρόσφατη συνεργασία στο υπουργείο, καθώς και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη σταθερή υποστήριξή του στο θέμα και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση του σχεδιασμού.
Διαβάστε επίσης
Η Apple ακολουθεί τη γραμμή Τραμπ: Μετονόμασε την Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σχέδιο της Dimand για το Κτήμα Καμπά
- ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις – Νέο άλμα στις τιμές της ενέργειας
- Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο: Δύο οικονομικές προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου»
- Τραμπ: Πρότεινε να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά του Τραμπ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.