ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απόδοση 2,62% ολοκληρώθηκε σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ισχυρό, καθώς υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 919 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το δημοπρατούμενο ποσό να υπερκαλυφθεί κατά 2,30 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), ενώ η ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026.
Έγιναν δεκτές προσφορές έως το ύψος του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ έγιναν επίσης δεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία των δημοπρασιών δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Διαβάστε επισης
Eυρωπαϊκό φυσικό αέριο: Άλμα 4,3% με φόντο τη σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν – Στο 65% τα αποθέματα της Ευρώπης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προκαλεί η Τουρκία με ρηματική διακοίνωση στην Αθήνα για το Αιγαίο: «Μαξιμαλιστικές αξιώσεις, δεν δεχόμαστε τετελεσμένα»
- Έκτακτο: Mega μεταγραφή από την Cosmote στην Intracom Defense
- Τελετή Υπογραφής Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας
- ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητη η ψαλίδα στα επιτόκια νέων δανείων-καταθέσεων τον Ιούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.