Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο Bρετανικός Τύπος αποθεώνει τον εμφατικό θρίαμβο του Λάντο Νόρις στο Ζάντφορτ, κάνοντας λόγο για μια απόλυτη δήλωση υπεροχής που αναδιαμορφώνει τη μάχη του πρωταθλήματος.

Μέσα όπως το BBC Sport, το Sky Sports F1, οι Times και ο Guardian εστιάζουν στην αλάνθαστη εμφάνιση του οδηγού της McLaren, ο οποίος μετέτρεψε την pole position σε έναν επιβλητικό περίπατο, «παγώνοντας» το ολλανδικό κοινό στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου. Παράλληλα, τα βρετανικά έντυπα αναλύουν διεξοδικά την εξαιρετική παρουσία της Μερσεντές, στεκόμενα στην παρουσία του Τζορτζ Ράσελ στο βάθρο, αλλά κυρίως στην εντυπωσιακή δεύτερη θέση του νεαρού teammate του, Κίμι Αντονέλι.

1

Η στρατηγική της γερμανικής ομάδας και ο τρόπος διαχείρισης της δυναμικής μεταξύ των δύο οδηγών βρίσκονται στο επίκεντρο των τεχνικών αναλύσεων, με πολλούς να βλέπουν μια ξεκάθαρη επιστροφή της ομάδας στις κορυφαίες θέσεις. Αντίθετα, έντονο προβληματισμό εκφράζουν τα ρεπορτάζ για τη Ferrari και τον Λιούις Χάμιλτον. Η τέταρτη θέση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή και τα γεμάτα εκνευρισμό μηνύματά του στην ενδοεπικοινωνία για τις στρατηγικές επιλογές της ιταλικής ομάδας σχολιάζονται ως ένα διαρκές σημείο τριβής που απαιτεί άμεσες διορθώσεις.

Τέλος, εκτενείς είναι οι αναφορές στο απόλυτο δράμα της Red Bull και στην πρόωρη εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν. Οι Βρετανοί συντάκτες περιγράφουν το συμβάν ως ένα πικρό, σχεδόν αποκαρδιωτικό φινάλε για τους Ολλανδούς θεατές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Νόρις διαθέτει πλέον όχι μόνο το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά και την απαραίτητη ψυχραιμία για να κατακτήσει την κορυφή.

Η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας και ο Στέφανο Ντομενικάλι (Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της F1)

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, όπως η De Telegraaf, το NOS και το AD, αντιμετωπίζουν την αποχώρηση του Ζάντφουρτ από το καλεντάρι της Formula 1 με έντονη συγκίνηση, βαθιά υπερηφάνεια αλλά και απόλυτο ρεαλισμό. Τα ρεπορτάζ υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας αποτέλεσε υπόδειγμα σύγχρονης διοργάνωσης, κινητικότητας και βιωσιμότητας, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο «πορτοκαλί πάρτι» που έθεσε νέα πρότυπα για ολόκληρο το σπορ.

Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν την οικονομική πραγματικότητα: χωρίς κρατικές επιδοτήσεις και στηριζόμενο αποκλειστικά σε ιδιωτικά κεφάλαια και εισιτήρια, το Grand Prix ήταν αδύνατο να ανταγωνιστεί τα υπέρογκα ποσά που προσφέρουν νέες αγορές εκτός Ευρώπης. Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι στηρίζουν την απόφαση των διοργανωτών να αποχωρήσουν στο απόγειο της επιτυχίας τους με ψηλά το κεφάλι, απορρίπτοντας ένα υποβαθμισμένο σύστημα εκ περιτροπής διεξαγωγής ανά διετία. Κλείνει έτσι με νοσταλγία ένα ιστορικό κεφάλαιο που συνδέθηκε άρρηκτα με τη χρυσή εποχή του Μαξ Φερστάπεν.

Συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στο Νόρις και τις Μercedes για τη νίκη
Ο Οκόν με τη μηχανικό του, Λάουρα Μίλερ
Με ηλεκτρικό Ford Explorer έφτασε ο Φερστάπεν στην πίστα
Με ηλεκτρικό Ford Explorer έφτασε ο Φερστάπεν στην πίστα
Ιστορικό τελευταίο βάθρο με πάθος και βρετανικό χρώμα
Τείνει να γίνει συνήθεια
Ρεκόρ θεατών με 325.000
Βράβευση του Φερστάπεν από τους οργανωτές
Ο δισεκατομμυριούχος Λανς Στρολ περιμένει να οδηγήσει την Aston Martin
Πολλές επισκέψεις σχολείων στα πάντοκ
Ως άλλος ροκ σταρ ο Αντονέλι αποθεώνεται από το κοινό του
Ο Νόρις πήρε το τρόπαιο της pole από τον Γερμανό οδηγό Μάρο Ένγκελ
Μπέαρμαν και Οκόν στα όρια… του γέλιου
Οκόν και Μπέαρμαν με νεαρούς καρτίστες
Ο Μάρτιν Γκάριξ (Martin Garrix / Μάρτιν Χέραρντ Χάριτσεν), ο διάσημος Ολλανδός DJ και μουσικός παραγωγός ήταν καλεσμένος του Ντομενικάλι
Χειροποίητα από το ιστορικό εργαστήριο Royal Delft, τα κεραμικά τρόπαια συνδυάζουν την παραδοσιακή ολλανδική πορσελάνη Delft Blue με σύγχρονο σχεδιασμό, φέροντας τον εμβληματικό ολλανδικό λέοντα και παραδοσιακά μοτίβα
Χαμός για ένα αυτόγραφο του Λίμπλαντ
Αξιοπρεπή απόδοση στην επανεμφάνισή του, για τον Τσουνόντα
Με Ολλανδικό Spyker V8 εμφανίστηκε στην παρέλαση των οδηγών ο Φερστάπεν
Κατάμεστο το fanzone με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές

Διαβάστε επίσης:

F1 Ολλανδία: Νίκη Νόρις, συγκλονιστική εξέλιξη

F1 Ολλανδία: Στην pole o Νόρις

F1 Ολλανδία, Sprint: Νίκη Ράσελ