Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να κάνει επίδειξη δύναμης για να πάρει το πρώτο του τρίποντο στη νέα Stoiximan Super League.

Χρειάστηκε, όμως, να δείξει κάτι εξίσου σημαντικό: ότι ακόμη και σε ένα βράδυ που η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα, είχε τις λύσεις για να αποφύγει την απώλεια βαθμών.

1

Το 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο ήρθε δύσκολα, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ομάδας που έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, πίεσε, δημιούργησε φάσεις και υποχρέωσε τον Χουτεσιώτη σε μια σειρά από σημαντικές επεμβάσεις. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν ο βασικός λόγος που το παιχνίδι παρέμενε ανοικτό μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Και όταν όλα έδειχναν ότι η πρεμιέρα θα άφηνε μια αίσθηση χαμένης ευκαιρίας, εμφανίστηκε ο Κάρμο. Ο Πορτογάλος αμυντικός μπήκε ως αλλαγή και στο 82’ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Ελ Κααμπί είχε χάσει πέναλτι, αυξάνοντας την πίεση για τους «ερυθρόλευκους».

Η ουσία δεν ήταν μόνο το γκολ

Για τον Μεντιλίμπαρ, το σημαντικότερο συμπέρασμα ίσως βρίσκεται πέρα από το τελικό σκορ.

Ο Ισπανός τεχνικός είδε ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο να επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι αλλαγές του έδωσαν ενέργεια και διαφορετικά χαρακτηριστικά στην ομάδα, με τον Κάρμο να γίνεται τελικά ο άνθρωπος που έλυσε τον γρίφο.

Αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν. Δεν αρκεί πλέον για μια ομάδα με υψηλούς στόχους να διαθέτει μια καλή αρχική ενδεκάδα. Χρειάζεται και ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν στο παιχνίδι όταν αυτό «κολλάει» και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός πήρε ακριβώς αυτό από τον πάγκο του στην πρεμιέρα.

Το βάθος του ρόστερ θα κρίνει πολλά

Η φετινή ομάδα καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη σεζόν και ο Μεντιλίμπαρ θα χρειαστεί να μοιράσει χρόνο, ρόλους και ευθύνες.

Οι νέες προσθήκες θα πρέπει σταδιακά να μπουν στο αγωνιστικό πλάνο, ενώ οι παίκτες που ήδη γνωρίζουν τη φιλοσοφία του προπονητή καλούνται να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό.

Και αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της φετινής προσπάθειας: ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να περιμένει από έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να τον «ξελασπώνει» κάθε φορά. Θέλει να έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγώνα.

Με τον Ατρόμητο, ήταν ο Κάρμο.

Σε ένα άλλο παιχνίδι μπορεί να είναι κάποιος άλλος.

Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να χτίσει ο Μεντιλίμπαρ. Μια ομάδα που δεν θα εξαρτάται από μία λύση, αλλά θα μπορεί να βρίσκει απαντήσεις από διαφορετικά σημεία του ρόστερ της.

Η πρεμιέρα δεν προσφέρεται για μεγάλα συμπεράσματα. Προσφέρει, όμως, μια πρώτη ένδειξη. Και για τον Ολυμπιακό, η ένδειξη αυτή ήταν απλή: ακόμη και όταν το παιχνίδι στραβώνει, υπάρχουν πλέον περισσότερα από ένα «κλειδιά» για να ανοίξει η πόρτα.

Διαβάστε επίσης

Premier League: Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Τζολάκη και «βόμβα» από τη Χαλ, 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χρήστος Τζόλης: «Λάμπει» στην Άρσεναλ – Το εντυπωσιακό ντεμπούτο και τα εγκώμια του Αρτέτα

Super League: Η πρόταση Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα