ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υποχωρεί η μετοχή της Spotify Technology σήμερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφού η ισχυρότερη υπηρεσία streaming μουσικής στον κόσμο, ανακοίνωσε απογοητευτικές προβλέψεις, όσον αφορά τους ενεργούς χρήστες και τα λειτουργικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο.
Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες θα αυξηθούν στα 788 εκατομμύρια, ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη.
Αυτό συγκρίνεται με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 793,5 εκατομμύρια.
Τα λειτουργικά έσοδα στο γ’ τρίμηνο θα ανέλθουν σε 670 εκατομμύρια ευρώ (771 εκατομμύρια δολάρια), επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Στο β’ τρίμηνο, το σύνολο των χρηστών αυξήθηκε κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 777 εκατομμύρια στο β’ τρίμηνο.
Η Spotify ανέφερε αύξηση 9% στους συνδρομητές επί πληρωμή, φτάνοντας τα 300 εκατομμύρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 299,2 εκατομμύρια.
Τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14% στα 4,78 δισεκατομμύρια ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 655 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 637 εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η ανάπτυξη της εταιρείας, οφείλεται στην αύξηση των νέων συνδρομητών παγκοσμίως και στις υψηλότερες τιμές.
Στόχοι και ελπίδες
Η Spotify δήλωσε ότι τα κέρδη εσόδων αντιστάθμισαν το πρόσθετο κόστος για περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, των ηχητικών βιβλίων και των βίντεο podcast.
Παρότι το Spotify παραδοσιακά επικεντρώνεται στην αύξηση των συνδρομητών ως τρόπο αύξησης των εσόδων, πλέον αυξάνει τακτικά τις τιμές και ελπίζει ότι οι πιο ένθερμοι χρήστες του θα πληρώσουν ακόμη περισσότερα για πρόσβαση σε ειδικές λειτουργίες.
Παρόλα αυτά, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον αριθμό των χρηστών ως δείκτη υγείας της εταιρείας.
Η μετοχή της Spotify υποχώρησε κατά 6,4% πριν το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη, ενώ έκλεισε στα 486,33 δολάρια τη Δευτέρα.
Έχει υποχωρήσει κατά 16% μέχρι στιγμής φέτος.
Επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη
Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα φέτος, ο Γκουστάβ Σόντερστρομ (Gustav Söderström), συν-διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η εταιρεία εφάρμοσε την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), προκειμένου να επιταχύνει και να αυξήσει την ποσότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν και να εξατομικεύσει καλύτερα την υπηρεσία ανάλογα με το γούστο των χρηστών.
Τον Μάιο, η εταιρεία παρουσίασε μέρος αυτής της στρατηγικής κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών.
Για παράδειγμα, οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν πρόσβαση σε εισιτήρια για τις συναυλίες των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, χάρη σε μια συνεργασία με την Live Nation Entertainment.
Πολλά από τα νέα προϊόντα θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα σε συνδρομητές που πληρώνουν ή θα απαιτούν από τους χρήστες να πληρώσουν περισσότερα για να τα χρησιμοποιήσουν.
Μεταξύ αυτών των πιο ακριβών προσφορών, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα μουσικό προϊόν με τεχνητή νοημοσύνη σε συνεργασία με την Universal Music Group NV, τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία, που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για να κάνουν remix ή να διασκευάζουν τραγούδια μέσα στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας ΑΙ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Spotify έχει επιδιώξει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της, αφού κατάφερε να επεκταθεί από έναν προορισμό αποκλειστικά για μουσική σε έναν προορισμό που επικεντρώνεται σε μια ποικιλία περιεχομένου που οδηγεί τους χρήστες στην επιστροφή.
Πλέον προσφέρει τόσο podcast όσο και audiobooks, ενώ προωθεί όλο και περισσότερο τον προγραμματισμό βίντεο που αποτελεί σταθερά σε πλατφόρμες όπως το YouTube.
Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης να επιτρέπει στους μουσικούς να ανεβάζουν μουσικά βίντεο απευθείας στην πλατφόρμα.
Διαβάστε επίσης:
Palantir: Ισχυρό άλμα 17% για τη μετοχή μετά την ανακοίνωση για έκρηξη εσόδων κατά 93%
Pfizer: Aυξάνει τις προβλέψεις εσόδων 2026 λόγω ισχυρής ζήτησης για παλαιότερα φάρμακα
Lufthansa: Βουτιά πάνω από 10% για τη μετοχή μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για το 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Αίτημα στον ΓΓ του ΝΑΤΟ περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα
- Κόλπος του Άντεν: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε δεξαμενόπλοιο – Σενάρια για επίθεση
- ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Νέου Μεξικού προσέφυγε κατά του υπ. Δικαιοσύνης ζητώντας πρόσβαση στα αρχεία Έπστιν
- Κολομβία: Εντοπίστηκε λεωφορείο με 420 κιλά εκρηκτικών πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.