Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα δυσκολότερα πύρινα μέτωπα του φετινού καλοκαιριού, καθώς οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με έντεκα ενεργές πυρκαγιές, ενώ νέα μέτωπα εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν φέρει τον μηχανισμό στα όριά του, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα εναέρια μέσα αδυνατούν να πραγματοποιήσουν υδροληψίες ή ρίψεις λόγω των ισχυρών αναταράξεων. Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τα μηνύματα του 112.

1

Πόρτο Γερμενό: Εκκενώνεται Αλεποχώρι, Ψάθα, Βενίζα, Λούμπα & Ζάχουλη – Τεράστια αναζωπύρωση και μάχη με τις φλόγες

Η πιο κρίσιμη κατάσταση καταγράφεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έξω από το Πόρτο Γερμενό, όπου οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη αναζωπύρωση με την φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις megafire. Λίγο πριν τις 17:00 ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Erickson προκειμένου να συμβάλλουν στη μάχη για κατάσβεση.

Με νεότερο μήνυμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το 112 καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές Αλεποχώρι, Ψάθα, Βενίζα, Λούμπα & Ζάχουλη και να κατευθυνθούν προς Μέγαρα.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αλεποχώρι, Ψάθα, Βενίζα, Λούμπα & Ζάχουλη Περιφέρειας Αττικής απομακρυνθείτε προς Μέγαρα», αναφέρει το νέο μήνυμα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν εκ νέου και συγκεκριμένα επιχειρούν 496 πυροσβέστες με 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης 6ης, 10ης και 18ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 134 οχήματα, (συμπεριλαμβανομένων 23 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 23 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Ρουμανία, οι οποίοι βρίσκονται στην χώρα μας στο πλαίσιο της Προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών).

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική οι πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να δημιουργούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις τα εναέρια μέσα είτε να μην μπορούν να κάνουν υδροληψία είτε να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις λόγω ακραίων αναταράξεων, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πληρωμάτων.

Οι πυρκαγιές σε Ξηρονομή και ΚαλαμάκιΒοιωτίας που εκδηλώθηκαν χθες έλαβαν πολύ μεγάλες διαστάσεις κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις και προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή στο Πόρτο Γερμενό, ένα μέτωπο κινείται προς την κορυφογραμμή του Κιθαιρώνα όπου εκεί βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να προσπαθήσουν να την ανακόψουν, το δεύτερο στην Αγία Παρασκευή όπου πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κατευθυνθεί προς ‘Αγιο Νεκτάριο με χωματουργικά μηχανήματα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών προκειμένου να περιορίσουν την πορεία του μετώπου και να το ανακόψουν, κι ένα τρίτο κατευθύνεται από Μύτικα προς Ψάθα.

Στη Βοιωτία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο σημεία, το ένα βόρεια της Δόμβραινας και το άλλο προς τη Λιβαδόστρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν διατεθεί υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει και ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ». Επίσης μηχανήματα έργου έχουν διατεθεί από τη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τη δασική Υπηρεσία. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε διασπορά.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι εστάλη νέο μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι και ‘Αγιο Νεκτάριο Αττικής προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει «σπάσει» σε τρία μέτωπα, ενώ λίγο μετά τις 12:30 εστάλη μήνυμα του 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι και Άγιο Νεκτάριο.

Την ίδια ώρα, καίγονται σπίτια στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας, περισσότερες από 100 κατοικίες έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση στη Λιβαδόστρα Βοιωτίας, όπου ο οικισμός απειλείται άμεσα και δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά πέρασε από τη Δυτική Αττική προς το Πόρτο Γερμενό, προκαλώντας αλλεπάλληλες εκκενώσεις και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από παραλιακές περιοχές. Στις 05:12 τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το 112 και για τη Δομβραίνα, καλώντας τους κατοίκους να κινηθούν προς τη Θίσβη.

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα απομάκρυνε με ασφάλεια 12 πολίτες από την παραλία του Πόρτο Γερμενού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πόρτο Γερμενό κρίθηκαν αναγκαίες εξαιτίας της φωτιάς, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή και να προστατευθούν οι οδηγοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται στην επαρχιακή οδό Οινόης–Πόρτο Γερμενού, από το ύψος του οικισμού Κρύο Πηγάδι προς Πόρτο Γερμενό.

Παράλληλα, περιορισμοί ισχύουν στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου–Ψάθας–Βιλίων, από το ύψος της Ψάθας στο ρεύμα προς Βίλια, καθώς και από το ύψος της οδού Πεύκων στο ρεύμα προς Ψάθα.

Εκτροπή εφαρμόζεται ακόμη στην οδό Αγίου Γεωργίου, από τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Ελευσίνας–Θηβών, στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό, στον οικισμό ΤΙΤΑΝ.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη Φωκίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Γερμενού.

Έξι ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί στις δύο περιοχές, ενώ δύο άτομα με περιορισμένη κινητικότητα διακομίστηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και είναι καλά στην υγεία τους.

Ειδικότερα, για την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Σκαλώματος, τρία ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σ επιφυλακή, ενώ, αναλόγως της εξέλιξης του συμβάντος και των αναγκών που προκύπτουν, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των προληπτικών απομακρύνσεων και για λόγους ασφαλείας, δύο άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, ένα από την περιοχή Πευκάκι και ένα από το Ευπάλιο, έχουν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι διακομιδές πραγματοποιήθηκαν προληπτικά, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις προαναφερόμενες περιοχές.

Για την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Γερμενού, το ΕΚΑΒ συνεχίζει να καλύπτει την περιοχή με τρία ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία παραμένουν σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει.

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και οι προληπτικές απομακρύνσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παράλληλα, τα αρμόδια Συντονιστικά Κέντρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα κατά τόπους Συντονιστικά Κέντρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσαρμόζοντας την επιχειρησιακή ανάπτυξη των δυνάμεων βάσει των αναγκών που προκύπτουν.

59 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία, στην περιοχή Κουνουπέλι, το απόγευμα του Σαββάτου (01.08.2026)

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για τη φωτιά στην Ηλεία σήμερα, περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος.

Συνδρομή παρέχουν τρεις υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα έργου του Δήμου Ανδραβιδας – Κυλλήνης, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, κινητοποιήθηκαν άμεσα τα οχήματα που βρίσκονταν σε ετοιμότητα στο Ψάρι και στο Κοτύχι, ενώ εστάλησαν και πρόσθετες δυνάμεις.

Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορια 4). Για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας .

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου 01.08.2026, για φωτιά που ξέσπασε στο Κορωπί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν άμεσα να καταστείλουν την πυρκαγιά.

Επιχειρούν συνολικά 34 πυροσβέστες, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή 10 πυροσβεστικών οχημάτων.

Από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δύο ελικόπτερα, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Στανό Αιτωλοακαρνανίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Στανός Αιτωλοακαρνανίας, το μεσημέρι του Σαββάτου (1.8.26).

Για την κατάσβεση της φωτιάς αρχικά κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα αεροπλάνο.

Στη συνέχεια, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, και επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 7 πυροσβεστικά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκε 1 αεροσκάφος.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη σε Πανόραμα Αιγιαλείας και Νεραντζιές

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται και στην Αχαΐα, στο Πανόραμα Αιγιαλείας, πάνω από τα Σελιανίτικα.

Οι Αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Αρραβωνίτσα, Συνανιά, Άγιοι Θεόδωροι και Λιδορίκι, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε προηγηθεί νέα εκκένωση για το Νέο Ερινεό και την Αρραβωνίτσα εξαιτίας της φωτιάς στις Νεραντζιές Αιγιάλειας.

Φωκίδα: Νέο πύρινο μέτωπο στο Σκάλωμα – Εκκένωση προς Ναύπακτο

Νέα δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των δυνάμεων. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα, και από αέρος 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του Δήμου Δωρίδος.

Μετά τις 17:00, το 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές Πευκάκι και Ευπάλιο και να κατευθυνθούν προς Ναύπακτο.

Παράλληλα στις 16:42 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι.

Νωρίτερα, στις 14:28, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών, Κλήμα, Πηγή, Κούκουρα και Νέα Κούκουρα με κατεύθυνση προς Πευκάκι και Ευπάλιο.

Καθόλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί επίση και στην Καμηλόβρυση με το 112 να ηχεί για για ετοιμότητα των κατοίκων της περιοχής.

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Φωκίδα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Εκκένωση της Μαγούλας

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 1η Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 1η Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα, και από αέρος 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του Δήμου Δωρίδος.

Παράλληλα στις 16:42 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι.

Νωρίτερα, στις 14:28, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών, Κλήμα, Πηγή, Κούκουρα και Νέα Κούκουρα με κατεύθυνση προς Πευκάκι και Ευπάλιο.

Καθόλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.

Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αιτωλοακαρνανίας.

Σέρρες: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αχλαδοχώρι

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Αχλαδοχώρι Σερρών, όπου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή χαμηλής βλάστησης έχει οριοθετηθεί και δεν παρουσιάζει πλέον ενεργό μέτωπο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης.

Αργολίδα: Η επόμενη ημέρα της καταστροφής

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Αργολίδα.

Στο Φίχτι και στην ευρύτερη περιοχή από το Μπόρσα έως το Κουτσοπόδι, εκατοντάδες στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη, αποθήκες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, οχήματα έχουν απανθρακωθεί και αρδευτικά δίκτυα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Σημαντικές είναι και οι ζημιές σε κατοικίες, με κατεστραμμένες στέγες και μαυρισμένους τοίχους να αποτυπώνουν το πέρασμα της φωτιάς από τον οικιστικό ιστό.

Λάρισα: Βελτιωμένη η εικόνα στην Κυρά Φαρσάλων

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κυρά Φαρσάλων.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των ΟΤΑ.

Παράλληλα, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λάρισας διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στα πολλαπλά μέτωπα.

Όπως ανέφερε, οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί ώστε, σύμφωνα με τις αναφορές των πυροσβεστών από το πεδίο, σε ορισμένες περιπτώσεις «δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες από τα πυροσβεστικά οχήματα». Επισήμανε ακόμη ότι τα εναέρια μέσα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και πραγματοποιούν ρίψεις μόνο όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια διάνοιξης δρόμων ώστε οι επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα ενεργά μέτωπα.

 

Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Αττική και η Εύβοια βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο κινδύνου 5, το υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.