Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τη ρωσική επίθεση στην πόλη Σλοβιάνσκ της Ουκρανίας, από την οποία επλήγη και το κτίριο του επίτιμου προξενείου της Λετονίας, καταδίκασε απερίφραστα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από το πλήγμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

1

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή ρωσική επίθεση κατά του Προξενείου της Λετονίας στο Σλοβιάνσκ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών άλλων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τη Λετονία και την Ουκρανία», προσθέτει.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, με τη Λετονία, καθώς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, να καταδικάζουν το πλήγμα, κάνοντας λόγο για επίθεση εναντίον αμάχων και διπλωματικής υποδομής.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι από την επίθεση υπέστησαν ζημιές κατοικίες, οχήματα και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το επίτιμο προξενείο της Λετονίας.

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του πλήγματος, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καταγραφής των ζημιών και παροχής βοήθειας στους τραυματίες.

Διαβάστε επίσης 

Τραμπ: Αν η Κίνα και η Ρωσία προμηθεύσουν με όπλα το Ιράν, θα είναι πολύ κακό για αυτές

Ιράν: «Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ» – Συνεχείς διαβουλεύσεις με Ρωσία και Κίνα

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, θα συναντηθεί με τον Τραμπ την Τρίτη στον Λευκό Οίκο