Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Το Ιράν δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε να αποδεχθεί απειλές, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αραγτσί, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ιρανικού λαού.

Ο Αραγτσί έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, η οποία πραγματοποιείται στο Κιργιστάν.

1

Συνεχείς επαφές με Μόσχα και Πεκίνο

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις της Τεχεράνης με τη Ρωσία και την Κίνα παραμένουν συνεχείς, τονίζοντας ότι οι τρεις πλευρές βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία.

«Οι διαβουλεύσεις με τη Ρωσία και την Κίνα βρίσκονται σε εξέλιξη. Συμβουλευόμαστε τακτικά τους φίλους μας στο Πεκίνο και τη Μόσχα, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία», δήλωσε, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Στην Ουάσινγκτον επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο

Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ο Αραγτσί υποστήριξε ότι το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη προόδου είναι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το πρόβλημα που εμποδίζει την πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι η αμερικανική προσέγγιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η προστασία των ιρανικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Τεχεράνη.

«Η διαφύλαξη των συμφερόντων του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές μας και παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτή. Όσο δεν ικανοποιούνται οι νόμιμοι στόχοι και οι απαιτήσεις του ιρανικού λαού, θα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας», τόνισε.

Διαβάστε επίσης 

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Μεγάλη τιμή για την Τουρκία – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Μουντιάλ

Τραμπ – Ζελένσκι: Συνάντηση στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα

Κύπρος: Σε δίκη Δρουσιώτης και «Σάντη» με 101 κατηγορίες – Η αντίδραση Μυλωνάκη