Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, έπειτα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στην περιφέρεια του Κιέβου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητάει εκ νέου ενίσχυση της αεράμυνας με αναχαιτιστικούς πυραύλους Patriot.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζελένσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης και η καταγραφή των συνεπειών της επίθεσης συνεχίζονται, ενώ όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.

1

«Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί δεκάδες τραυματίες. Έχει επίσης επιβεβαιωθεί, δυστυχώς, ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποια είναι η κατάσταση των πληγέντων συνεχίζονται. Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στο Σλοβιάνσκ, έπειτα από ρωσικές επιθέσεις με κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, στο κτίριο του προξενείου και σε οχήματα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις επιθέσεις «βάρβαρα πλήγματα κατά αμάχων» και υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους συμμάχους της Ουκρανίας να ενισχύσουν την αεράμυνα της χώρας, τονίζοντας ότι η προμήθεια αναχαιτιστικών πυραύλων για τα συστήματα Patriot αποτελεί «την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης:

Ρουμανία: F-16 κατέρριψε drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της – Νέα ένταση στα σύνορα του ΝΑΤΟ

Δασμοί Τραμπ: Πώς απάντησε η Ευρώπη στους νέους φόρους των ΗΠΑ

Ρωσία: Δηλώνει ότι έπληξε τρία ουκρανικά λιμάνια στη διάρκεια της νύχτας