Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η υπόθεση θανάτου του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τρίτης (21/7) στο δικηγορικό του γραφείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 158, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκτεταμένη προανάκριση, αναζητώντας τα στοιχεία που θα φωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής κανένα ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί, ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ των τελευταίων ωρών πριν από το τραγικό περιστατικό.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα του ποινικολόγου εντόπισαν οι δύο 16χρονες κόρες του. Οι ανήλικες είχαν αρχίσει να ανησυχούν καθώς ο πατέρας τους δεν απαντούσε στις συνεχείς τηλεφωνικές τους κλήσεις. Όταν έφτασαν στο γραφείο του, χτυπούσαν επανειλημμένα το κουδούνι χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Τις εκκλήσεις τους άκουσε κάτοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ειδοποίησε τον θυρωρό, προκειμένου να ανοίξει το γραφείο. Λίγα λεπτά αργότερα οι δύο κοπέλες ήρθαν αντιμέτωπες με μια εικόνα που προκαλεί σοκ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Σταύρος Γεωργίου βρέθηκε χωρίς ρούχα, σε εμβρυακή στάση, μέσα σε μεγάλη ποσότητα αίματος, ενώ προσωπικά του αντικείμενα και τα ρούχα του ήταν διάσπαρτα στον χώρο. Οι αστυνομικοί που εξετάζουν το σημείο δεν διαπίστωσαν μέχρι στιγμής εμφανή ίχνη παραβίασης της εισόδου, στοιχείο που αξιολογείται ιδιαίτερα από τους ερευνητές.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή. Στο γραφείο βρέθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων, τα οποία πραγματοποίησαν λεπτομερή αυτοψία και συνέλεξαν πειστήρια. Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ ο χώρος παρέμεινε ανέπαφος μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια. Αν και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Αστυνομία, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές αξιολογούν με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία που ενδέχεται να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Στο σημείο έφτασε αργότερα και ο αδελφός του ποινικολόγου, ο οποίος ανέφερε ότι προσπαθούσε από το μεσημέρι να επικοινωνήσει μαζί του χωρίς αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε, τελικά ήταν οι δύο ανήλικες κόρες του που τον εντόπισαν μέσα στο γραφείο.

Το βάρος των ερευνών στρέφεται πλέον στην ανασύνθεση των τελευταίων κινήσεων του Σταύρου Γεωργίου. Οι αστυνομικοί αναζητούν πρόσωπα που ενδεχομένως τον συνάντησαν πριν από τον θάνατό του, εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και επιχειρούν να διαπιστώσουν εάν υπήρχε κάποιο κίνητρο πίσω από την υπόθεση, με στόχο να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη μέσα στο δικηγορικό γραφείο.

 

Διαβάστε επίσης 

Παλαιό Μουσείο Ακρόπολης: Εγκαίνια τον Σεπτέμβριο με έκθεση για την αρχαία Αθήνα

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση υπαίθριων εργασιών σε τέσσερις περιφέρειες – Τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Πώς η κατάρρευση των τιμών του ελαιολάδου έκρυψε τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Μέλισσα Κίκιζας