ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θύμα απάτης Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης – Πώς τα 150.000 ευρώ «έσπασαν» σε μικρές συναλλαγές και η άμεση παρέμβαση Βουρλιώτη
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ξερόκαμπο Σητείας, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Η φωτιά έκαψε περιορισμένη έκταση, χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν γρήγορα το μέτωπο και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωσή του.
Για την κατάσβεση είχε κινητοποιηθεί και ελικόπτερο, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι, που έφταναν τα 6 μποφόρ, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση ρίψεων νερού. Ως αποτέλεσμα, το κύριο βάρος της επιχείρησης ανέλαβαν οι επίγειες δυνάμεις.
Λόγω του αυξημένου κινδύνου είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, με το οποίο κάτοικοι και επισκέπτες καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή #Ξερόκαμπος #Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας #Λασιθίου
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2026
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.
Η Κρήτη παραμένει σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 4, που αντιστοιχεί σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, και οι αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Μαλάτια – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές
Σούπερ μάρκετ: Μόνιμες μειώσεις τιμών έως 20% από τις 31 Αυγούστου – Ποια προϊόντα αφορά το μέτρο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι – Σε επιφυλακή οι Αρχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Σανταντέρ ανακοίνωσε την πώληση του Πουέρτα στον Ολυμπιακό
- Νορβηγία: Στο νοσοκομείο “λόγω επιπλοκών” η βασίλισσα Μέτε-Μάριτ
- Τα ευρωπαϊκά futures του φυσικού αερίου εκτοξεύονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023
- Πετρέλαιο: Νέο άλμα για τις τιμές – Πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι το WTI, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.