ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζιέρο, ο οποίος καταδικάσθηκε για τη δολοφονία δύο εκ των τριών ανδρών που τον είχαν ληστέψει τον Απρίλιο του 2021, παρουσιάστηκε απόψε στις φυλακές του Μιλάνου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον καταδίκασε την Τετάρτη σε 14 χρόνια και εννέα μήνες φυλάκισης. Η τελεσίδικη απόφαση επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, ότι δεν μπορεί να γίνει αναφορά σε νόμιμη άμυνα, διότι ο Ροτζιέρο πυροβόλησε θανάσιμα τους ληστές, ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν.
Πριν μπει στην φυλακή, ο 72χρονος ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να του απονεμηθεί χάρη. «Ο πρόεδρος απένειμε χάρη σε διακινητή που σκότωσε τριάντα ανθρώπους, όπως και στην Νικόλ Μινέτι (σ.σ. πρόκειται για μια από τις πρωταγωνίστριες της υπόθεσης Μπούνγκα Μπούνγκα). Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα πρέπει να υπακούσει στην συνείδησή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κεντροδεξιά συμμαχία, η οποία μετέχει στην κυβέρνηση Μελόνι, έχει αρχίσει να συλλέγει υπογραφές με αίτημα την απονομή χάριτος, ενώ σχετική αίτηση υπέβαλε σήμερα και η σύζυγος του Ροτζιέρο. Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του δεν έχουν προχωρήσει ακόμη, στην ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας. Χθες, όμως, ο ίδιος ο Νόρντιο είχε εκφράσει την ελπίδα να μπορέσει ο κοσμηματοπώλης να επιστρέψει σύντομα σπίτι του.
Η υπόθεση μετατρέπεται στην Ιταλία σε κύριο θέμα πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Γνωστοί νομικοί αλλά και μεγάλο μέρος των πολιτών διχάζονται σχετικά με το αν έπειτα από μια πράξη αυτοδικίας, για την οποία εκδόθηκε οριστική απόφαση καταδίκης, μπορεί να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας – μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα- απόφαση για την απονομή χάριτος.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ρένα Δούρου: Η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αναστρέψιμη
Ιράν: Καταγγέλλει νέα αμερικανική επίθεση σε πετρελαιοφόρο κοντά στη νήσο Χαργκ
Τραμπ: Επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί νοθείας στις εκλογές του 2020 – Οι κατηγορίες κατά της Κίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καναδάς: Περισσότερες από 200 πυρκαγιές καίνε ανεξέλεγκτα
- Wall Street: Νέα βουτιά 1,4% για τον Nasdaq, σε bear market ο κλάδος των ημιαγωγών – Βούλιαξαν Netflix και SpaceX
- Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία άνοδος 16% έστειλε στα 88 δολάρια το βαρέλι το Brent
- Στενά του Ορμούζ: Φρουροί της Επανάστασης άνοιξαν πυρ κατά εμπορικού πλοίου, λέει το Tasnim
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.