Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Καλό Λιμάνι της Λέσβου, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε για τη φωτιά περίπου στις 16:00.

1

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων έχουν κινητοποιηθεί και υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η περιοχή βρισκόταν για σήμερα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Στην περιοχή μεταβαίνει επίσης Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου, το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης:

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου: Εγκαίνια ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ

ΕΕΚΕ: Τι καλύπτει η εγγύηση μισθώματος και πότε μπορεί να την παρακρατήσει ο ιδιοκτήτης

Λαμία: Δεκάδες κρούσματα σαλμονέλας – Ανησυχία στο νοσοκομείο