Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ρωσικά πλοία στη Θάλασσα του Αζόφ και στο Στενό του Κερτς, συνεχίζοντας μια σειρά επιθέσεων στον στόλο εφοδιαστικής που εξυπηρετεί την υπό ρωσική κατοχή, περιοχή της Κριμαίας και τη ρωσική εξαγωγική οικονομία.

Ο παράκτιος στόλος στη Θάλασσα του Αζόφ λειτουργεί χωρίς ουσιαστική αεράμυνα, επιτρέποντας στα αργά κινούμενα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιτηρούν με σχετική άνεση, να επιλέγουν στόχους και να ελίσσονται για μια βέλτιστη διαδρομή πτήσης για την τελική τους προσέγγιση.

1

Τη νύχτα της 12ης Ιουλίου, οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι μονάδες τους έπληξαν 10 δεξαμενόπλοια στη Θάλασσα του Αζόφ, ένα πορθμείο στη Θάλασσα του Αζόφ και τρία πορθμεία κοντά στο Κερτς, σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αεροπορικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Στις 11 Ιουλίου, χειριστές του USF έπληξαν άλλα 28 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 21 δεξαμενόπλοιων, τεσσάρων ρυμουλκών και δύο φορτηγών πλοίων. Μερικά χτυπήθηκαν πολλές φορές.

Σε συνδυασμό με άλλες πρόσφατες ενέργειες, οι επιθέσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των ουκρανικών επιθέσεων σε πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία σε 90 σε μία εβδομάδα.

Βίντεο που δημοσίευσε η Αμερικανική Αεροπορία δείχνουν ότι οι πιλότοι μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας έχουν υιοθετήσει μια προτίμηση για επιθέσεις στο κατάστρωμα, πλησιάζοντας από μπροστά ή από πίσω.

Οι περισσότεροι στόχοι φαίνεται να είναι αγκυροβολημένοι.

«Οι επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων και πορθμείων που υποστηρίζουν τη λειτουργία του σκιώδους στόλου της Ρωσίας περιπλέκουν τη χρήση σκαφών για την παράκαμψη των διεθνών κυρώσεων και μειώνουν σταδιακά την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της οικονομία και την υλικοτεχνική υποστήριξη των δυνάμεών της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Αεροπορία.

«Οι επιθέσεις… πλήττουν όχι μόνο μεμονωμένα σκάφη, αλλά ολόκληρο το σχέδιο αποφυγής κυρώσεων και την υλικοτεχνική υποστήριξη των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου».

Οι δυνάμεις μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας έπληξαν επίσης και προκάλεσαν ζημιές σε ένα διυλιστήριο στο Συρζάν της Σαμάρα, την τρίτη φορά που η εγκατάσταση δέχεται επίθεση φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Η Κομισιόν διορίζει ειδικό εκπρόσωπο – Νέα διπλωματική κινητικότητα με φόντο τη σύνοδο 5+1

Στενά του Ορμούζ: «Σκοτεινές» διελεύσεις πλοίων με κλειστά τα ραντάρ εν μέσω έντασης ΗΠΑ–Ιράν

Νέα αμερικανικά πλήγματα κατά «δεκάδων στόχων» του Ιράν – «Εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες λέει η Τεχεράνη – Άλμα άνω του 4% στο πετρέλαιο