ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για το δίπλωμα, σε προηγούμενη συνέντευξή του.
Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ανέφερε: «Οδηγώ και μηχανή και αυτοκίνητο ακόμα και ταχύπλοο, δεν ξέρω ποιο από όλα τα διπλώματα μου έχουν πάρει».
«Θέλετε ένα σχόλιο γι’ αυτό: Εγώ ήξερα ότι το δίπλωμα στο παίρνουν όταν παραβιάζεις τους κανόνες, τον ΚΟΚ και όχι όταν χάνεις τις εκλογές. Εγώ κυβέρνησα 4,5 – 5 χρόνια και πιστεύω ότι δεν παραβίασα κανέναν κανόνα της δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αφήσει κανόνα που να μην παραβιάσει. Το κράτος δικαίου το κακοποίησε με τις υποκλοπές.
Προχώρησε σε μια πρωτοφανή χειραγώγηση της ηγεσίας της δικαιοσύνης για την συγκάλυψη μεγάλων υποθέσεων όπως την τραγωδία των Τεμπών, έχει κάνει τη χώρα μας μόνιμο πελάτη της ευρωπαϊκής εισαγγελίας διότι η διαφθορά είναι το μόνιμο χαρακτηριστικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τόπο, έχει μοιράσει δημόσιο χρήμα σε ημέτερους με κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις και το ευρωπαϊκό χρήμα επίσης σε ημέτερους μέσα από το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Άρα αν δεν υπήρχε κανόνας που δεν έχει παραβιαστεί συνεπώς αν κάποιος όχι δίπλωμα οδήγησης, όχι αυτοκίνητο, ούτε πατίνι δεν θα μπορούσε να οδηγεί είναι ο κ. Μητσοτάκης με τον τρόπο με τον οποία κυβερνά 7 χρόνια. Θεωρώ ότι και η πολιτική αντιπαράθεση και οι εκλογικές μάχες όπως και στη ζωή δεν κερδίζονται όλες.
Όπως και στη ζωή σημασία έχει να μαθαίνεις από τις ήττες και να είσαι πιο αποτελεσματικός και ακόμα πιο στοχοπροσηλωμένος για τις επόμενες νίκες. Είμαι ευτυχής αν ο κ. Μητσοτάκης με αντιμετωπίζει με την αλαζονεία που έδειξε χθες. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς είναι να υποτιμά τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είμαι παθών».
Σχετικά με το εντιμόμετρο σημείωσε: «Ευτυχώς που δεν υπάρχει γιατί θα το είχε μηδενίσει ο πρωθυπουργός».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει success story καθώς όπως είπε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε τα ίδια νούμερα, αλλά αυτοί όπως είπε λειτουργούν χωρίς μνημόνια.
«Έχασα σε δύο εκλογικούς κύκλους, το 2019 και το 2023. Έχοντας κερδίσει τέσσερις. Το 2015 δύο, ευρωεκλογές το 2014 και το δημοψήφισμα. Δεν έμεινα ούτε μια στιγμή γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Παραμέρισα για να έρθει κάποιος άλλος, δεν τα κατάφερε.
Δεν έχω καμία έγνοια για να κάνω καμπάνια για το χθες. Υπήρχαν λόγοι για το 2015 και το 2019. Σήμερα θέλω να ασχοληθώ με το αύριο και πού πρέπει να πάει η χώρα. Δοκιμάσαμε τον κ. Μητσοτάκη 7 χρόνια. Η μεγαλύτερη ανοησία είναι να πιστεύεις ότι με την ίδια συνταγή να βγάλεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ζούμε την ίδια μεθοδολογία που μας οδήγησε στην καταστροφή.
Είμαι εδώ για να ξεβολέψω τα πράγματα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Να πείσω τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα. Λέω ότι αν συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτό τον δρόμο θα βγούμε σε αδιέξοδο. Αξίζει να προσπαθήσουμε για να αλλάξουμε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι των δημιουργικών ανθρώπων, της εργασίας, που αγαπάνε τον τόπο τους. Αν το καταφέρουμε αυτό και ενεργοποιήσουμε την πατριωτική συνείδηση, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πυρκαγιές και πλημμύρες
- Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Εκκενώθηκε ο χώρος ασφαλείας λόγω ύποπτου αντικειμένου
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Πρεμιέρα έκανε η νέα Επιτροπή στην Βουλή με Πρόεδρο τον Μάκη Βορίδη
- Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.