Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατηγορεί το αμερικανικό ΥΠΕΞ για παρέμβαση στις ελληνικές δικαστικές αποφάσεις, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του State Department η οποία ζητά την αναίρεση της αποφυλάκισης Γιωτόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τον ουσιαστικό προβληματισμό της για την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην οποία δηλώνεται επί λέξει ότι «Οι ΗΠΑ είναι βαθιά απογοητευμένες από την απόφαση του Εφετείου Πειραιώς να απελευθερώσει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο», ενώ στη συνέχεια σημειώνεται ότι «παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να πράξει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει ο Γιωτόπουλος στη φυλακή».

Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που Υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας αν και καλά γνωρίζει το νόημα της διάκρισης των εξουσιών.

Δεν ξέρουμε εάν στις ΗΠΑ πλέον συνηθίζεται η ακύρωση δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση, ωστόσο η δημοκρατία στην Ελλάδα και η σύμφυτη διάκριση των λειτουργιών αναθέτει την αρμοδιότητα για την διάγνωση των προϋποθέσεων υφ΄ όρων απόλυσης κρατουμένων, για οποιοδήποτε έγκλημα και αν κρατούνται στις φυλακές, αποκλειστικά στη δικαστική εξουσία.

Ως Δικαστική Ένωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άτυχη αυτή ανακοίνωση και αναμένουμε την στήριξη του δικαστικού συστήματος από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Βλάβη στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ: Διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Ταύρος – Πειραιάς

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται σήμερα με την πρόταση της Εισαγγελέως για τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας

Συνέχεια Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με τα μαθηματικά – Tην Τετάρτη οι μαθητές των ΓΕΛ