Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Από νησιωτικούς προορισμούς με έντονη τουριστική δραστηριότητα έως ορεινές μονάδες φιλοξενίας, πέντε ξενοδοχειακά ακίνητα διαφορετικής κλίμακας και κατηγορίας οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέσα στον μήνα, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 14,8 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα που εισέρχονται στη διαδικασία περιλαμβάνουν μονάδες από 3 έως 5 αστέρων, ιστορικά ξενοδοχεία, παραθαλάσσια συγκροτήματα και εγκαταστάσεις με σημαντικές υποδομές.

1

Η αρχή γίνεται στις 3 Ιουνίου 2026, με δύο διαφορετικού χαρακτήρα ξενοδοχειακές μονάδες να οδηγούνται ταυτόχρονα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.

Η μεγαλύτερη σε αξία εκκίνησης αφορά το ξενοδοχείο «SAINT CONSTANTINE» στην πόλη της Κω, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ο ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ Α.Ε.», με επισπεύδουσα τη doValue Greece. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στα 4,669 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό μεταξύ των υπό εξέταση περιπτώσεων.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Κανάρη και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.641,60 τ.μ. Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων με 104 δωμάτια και 215 κλίνες, η οποία λειτουργεί εποχικά από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η μονάδα διαθέτει υποδομή πλήρους λειτουργίας, με 24ωρη reception, εστιατόριο, μπαρ, δύο πισίνες, οργανωμένους κοινόχρηστους χώρους και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους και διατηρεί ενεργό ξενοδοχειακή χρήση.

Την ίδια ημέρα ακολουθεί ένας από τους πιο ιδιαίτερους πλειστηριασμούς του μήνα: το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αρχοντικό Χατζηγάκη» στο Περτούλι Τρικάλων. Η διαδικασία επισπεύδεται από την Intrum Hellas για λογαριασμό της Tethys Securitization και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,35 εκατ. ευρώ, ενώ στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνεται και δεύτερο όμορο ακίνητο με εκκλησάκι, για το οποίο προβλέπεται ξεχωριστή τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ.

Το «Αρχοντικό Χατζηγάκη» αποτελεί ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 36 δωματίων και 79 κλινών, που αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 6.952 τ.μ. και συνδυάζει ιστορικό χαρακτήρα με σύγχρονες υποδομές φιλοξενίας.

Κεντρικό στοιχείο του συγκροτήματος αποτελεί το ιστορικό αρχοντικό του 1880, το οποίο καταστράφηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποκαταστάθηκε πλήρως μεταξύ 1993 και 1999. Το συγκρότημα συμπληρώνεται από κτίριο συνοδείας με εγκαταστάσεις ευεξίας, γυμναστήριο και σάουνα, κτίριο πολλαπλών χρήσεων για εστίαση και συνεδριακές λειτουργίες, καθώς και νέα πτέρυγα με χώρους φιλοξενίας και στάθμευσης. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το ξενοδοχείο παραμένει λειτουργικό και σε καλή κατάσταση συντήρησης.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 10 Ιουνίου, ακολουθεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «PRINCE STAFILOS» στη Σκόπελο, με τιμή πρώτης προσφοράς 3,15 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία επισπεύδεται επίσης από την Intrum Hellas.

Η μονάδα βρίσκεται στη θέση «Λειβάδι» και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο δύο γειτονικών ακινήτων, καθώς η πρόσβαση στο βασικό συγκρότημα πραγματοποιείται μέσω του δεύτερου οικοπέδου. Η συνολική έκταση ξεπερνά τα 5.100 τ.μ., ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί με τη σημερινή μορφή του έπειτα από διαδοχικές επεκτάσεις που ξεκίνησαν από την αρχική κατασκευή του το 1969.

Η μονάδα είναι κατηγορίας 4 αστέρων, διαθέτει 51 δωμάτια και 89 κλίνες και λειτουργεί εποχικά κατά το διάστημα Μαΐου–Οκτωβρίου. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται υπόγειο, ισόγειο, δύο όροφοι, βοηθητικοί χώροι, χώρος στάθμευσης και εξωτερική πισίνα περίπου 70 τ.μ. Ιδιαίτερο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το 37,1% της δυναμικότητας είχε υπαχθεί σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης (time sharing), χωρίς ωστόσο αυτό να ληφθεί υπόψη στην αποτίμηση λόγω έλλειψης πρόσθετων στοιχείων.

Στις 17 Ιουνίου σειρά παίρνει η ξενοδοχειακή μονάδα «ACHARAVI GARDEN» στην Αχαράβη Κέρκυρας, σε μία περίπτωση όπου η ίδια η δικαστική διαδικασία άλλαξε τους οικονομικούς όρους του πλειστηριασμού.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή της ιδιοκτήτριας εταιρείας και αναθεώρησε την αρχική αποτίμηση των 806.000 ευρώ, κρίνοντας ότι δεν αντανακλούσε την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου. Έτσι, η νέα τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώθηκε στα 1,485 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 190 μέτρων από την παραλία της Αχαράβης και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.049,74 τ.μ. Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από τρεις διώροφες οικοδομές συνολικής επιφάνειας περίπου 991 τ.μ., καθώς και από κολυμβητική δεξαμενή. Το δικαστήριο στάθηκε ιδιαίτερα στην προνομιακή θέση, την ανακαινισμένη εικόνα και τη δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης του ακινήτου.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου, με τον πλειστηριασμό ξενοδοχειακής μονάδας στη θέση «Αμπιδιές» της Δεσκάτης Γρεβενών, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,2 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την APS Recovery Greece.

Το ακίνητο εκτείνεται σε αγροτεμάχιο 20.044,70 τ.μ. και φιλοξενεί μονάδα 4 αστέρων, δυναμικότητας 16 δωματίων και 33 κλινών. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα κτίρια, χώρους εστίασης, υποδοχής, εσωτερική πισίνα, σάουνες, υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, γκαράζ και μεγάλες διαμορφωμένες υπαίθριες επιφάνειες με πράσινο και οργανωμένες προσβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πλειστηριασμοί: Σε νέους ιδιοκτήτες πέρασαν δύο ακίνητα της οικογένειας Λεβή (Bodyline) – Τι έμεινε στα αζήτητα

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια ακίνητα της Balomenos Doors και της οικογένειας Αγούδημου

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια 3 ακίνητα της Karouzos Development στη Γλυφάδα με 8, 2 εκατ. ευρώ