Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο Βασίλης Π. Χατζηιωάννου είναι γιος του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, ιδρυτή της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers.

Ανήκει στη νέα γενιά στελεχών που βγαίνουν στο προσκήνιο, έτοιμος να ισορροπήσει τη μεγάλη οικογενειακή παράδοση με τις νέες, απαιτητικές προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.

1

Πρόσφατα εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Safe Bulkers, κίνηση που θεωρήθηκε ως μια στρατηγική επιλογή για σταδιακή ενσωμάτωση της νέας γενιάς στη διοικητική συνέχεια της εταιρείας.

Η πορεία του Βασίλη Χατζηιωάννου προς ΔΣ της εταιρείας ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της οικογένειάς του, η οποία επιτάσσει η νέα γενιά να αποκτά εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς προτού αναλάβει θέσεις ευθύνης.

Ο ίδιος διαθέτει ήδη ουσιαστική εμπειρία στους τομείς operations και chartering, έχοντας ενεργό συμμετοχή στην επιχειρησιακή εποπτεία της εταιρείας.

Το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο ενισχύει περαιτέρω το τεχνοκρατικό του προφίλ. Είναι κάτοχος πτυχίου Ναυπηγικής Μηχανικής και μεταπτυχιακού τίτλου στη Ναυτιλία και τα Logistics από το Πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ένταξή του στη διοικητική ομάδα της Safe Bulkers συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δυναμική περίοδο για την εταιρεία.

Η εισηγμένη ναυτιλιακή διαχειρίζεται σήμερα έναν σύγχρονο στόλο 45 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας τα 10,5 έτη. Παράλληλα, έχει σε εξέλιξη μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα με 11 υπό κατασκευή πλοία νέας γενιάς, χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία της ποντοπόρου που έχει βάλει πλώρη για την εισαγωγή των μετοχών της στο Euronext Athens, με παράλληλη διαπραγμάτευση με τον NYSE, όπου είναι εισηγμένη από το 2008.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η στρατηγική επιλογή της οικογένειας Χατζηιωάννου να στηρίζει διαχρονικά την κυπριακή σημαία.

Σήμερα, τα 43 από τα 45 πλοία του στόλου της Safe Bulkers φέρουν κυπριακή σημαία, καθιστώντας την εταιρεία τον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη του κυπριακού νηολογίου.

Είναι μια πράξη πατριωτισμού και ενδυνάμωσης της κυπριακής σημαίας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ναυτιλία, με έμφαση μάλιστα στη μετάβαση προς έναν πιο «πράσινο» στόλο χαμηλών εκπομπών.