ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δέκα αφρικανικές χώρες κινδυνεύουν να πληγούν από τον ιό Έμπολα, πέραν της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, επίκεντρο της επιδημίας, και της Ουγκάντας, προειδοποίησε σήμερα η Υγειονομική Υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης (Africa CDC).
«Έχουμε δέκα χώρες σε κίνδυνο» να πληγούν, είπε ο πρόεδρος της Africa CDC, Ζαν Κασεγιά, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Αυτές οι χώρες είναι το Νότιο Σουδάν, η Ρουάντα, η Κένυα, η Τανζανία, η Αιθιοπία, το Κονγκό, το Μπουρούντι, η Αγκόλα, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ζάμπια.
Έχουν καταμετρηθεί σχεδόν 750 ύποπτα κρούσματα Έμπολα και 177 ύποπτοι θάνατοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 100 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου η επιδημία «εξαπλώνεται ραγδαία», προειδοποίησε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Αυτή η επιδημία, η 17η που πλήττει τη ΛΔ του Κονγκό «είναι η δεύτερη σημαντικότερη που γνωρίζουμε στον κόσμο», υπογράμμισε ο Κασεγιά.
Διαβάστε επίσης
ΠΟΥ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου μετά από τροχαίο
Θεώνη Αλαμπάση: Πάνω από 60.000 πραγματικές ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- FT: Κοντά σε παράταση κατά 60 μέρες της κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με σταδιακό άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- The Athletic: Το αμερικανικό fund UGP προσφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Νάπολι
- Ελβετία: Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι και τραυμάτισαν τον θρύλο της Formula 1 Αλέν Προστ
- Τραμπ: Πλησιάζουμε σε οριστικοποίηση συμφωνίας με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.