ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε από τις ουκρανικές αρχές για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έξω από το κέντρο υπερυψηλής τάσης Ντνιπρόβσκα, 750 kV, έπειτα από πλήγμα στην περιοχή της νότιας Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ, η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα ο πυρηνικός σταθμός της Νότιας Ουκρανίας να αποσυνδεθεί εν μέρει από εξωτερική γραμμή ηλεκτροδότησης, ύστερα από αίτημα του διαχειριστή του δικτύου.
🇷🇺🇺🇦🔥Ukrainian monitoring resources report that smoke has risen in the Dnipropetrovsk region following the arrival of a UAV. pic.twitter.com/lhIxtJ43GH
— King Chelsea Ug 🇺🇬🇷🇺 (@ug_chelsea) May 22, 2026
Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Ραφαέλ Γκρόσι, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για το περιστατικό, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους υποσταθμοί είναι κρίσιμης σημασίας για την πυρηνική ασφάλεια και δεν πρέπει να αποτελούν στόχο.
Διαβάστε επίσης
Κούβα: Η κόρη του Ραούλ Κάστρο αποκλείει κάθε σενάριο απαγωγής του από τις ΗΠΑ
Τραμπ: Δεν θα πάει στον γάμο του γιου του λόγω Ιράν – Παραμένει στον Λευκό Οίκο
Πεντάγωνο: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΑ σχετικά με τα Patriot στην Κάρπαθο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Protos: Το τέλος μιας δύσκολης περιόδου και η νέα αφετηρία για τη METLEN
- Συνεχίζονται οι πολεμικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου και εμποδίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα
- Οι «χρυσές» συμβάσεις που θέλουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές – Μάχη για ΣΔΙΤ €1,5 δισ.
- «ΔΕΟΣ» της ΑΑΔΕ και με… υποβρύχιο drone – Τα νέα υπερόπλα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.