ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Citigroup προσέλαβε τον Καρίμ Τανίρ (Karim Tannir), έναν από τους ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες του Κόλπου, προκειμένου να ηγηθεί των δραστηριοτήτων της στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διεισδύσει περαιτέρω σε μια επικερδή περιοχή, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο Tannir, ο οποίος ήταν πιο πρόσφατα επικεφαλής του περιφερειακού τραπεζικού τμήματος της HSBC, θα έχει έδρα το Ντουμπάι, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας την Τετάρτη.
Θα αναφέρεται στον Βις Ράγκαβαν (Vis Raghavan), επικεφαλής του νέου τραπεζικού τμήματος της Citigroup, και στον Ερνέστο Τόρρες Κάντου (Ernesto Torres Cantu), ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες.
Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην περιοχή, ο Tannir είναι η τελευταία σημαντική πρόσληψη στη Citigroup.
Το Bloomberg αναφέρει ότι η τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της υπό τον Raghavan, ο οποίος εντάχθηκε το 2024 από την JPMorgan, με νέες προσλήψεις κορυφαίων στελεχών της Wall Street.
Ορισμένες από αυτές τις προσθήκες προέρχονται από την JPMorgan, όπου ο Raghavan πέρασε χρόνια βοηθώντας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής.
Ο Tannir έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν στην τράπεζα, προτού αποχωρήσει το 2023 για την HSBC.
Αποχώρησε από τη θέση αυτή νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg News.
«Ο Karim είναι ένας από τους πιο σεβαστούς ηγέτες στον τραπεζικό τομέα της Μέσης Ανατολής, με ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες και βαθιά περιφερειακή γνώση», δήλωσε ο Cantu.
«Καθώς η διασυνοριακή δραστηριότητα γίνεται πιο περίπλοκη και πιο κρίσιμη για τους πελάτες μας, η ισχύς του διεθνούς μας franchise έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι η Citigroup βρίσκεται μεταξύ των τραπεζικών κολοσσών της Wall Street, που επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Μέση Ανατολή, όπου τα επενδυτικά ταμεία και οι κρατικές οντότητες έχουν αναδειχθεί σε παραγωγικούς διαπραγματευτές.
Παρότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση απειλεί να παρεμποδίσει αυτή τη δυναμική, πολλά στελέχη στοιχηματίζουν ότι οι κυβερνήσεις του Κόλπου θα χρησιμοποιήσουν τον πετρελαϊκό τους πλούτο, για να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωζώνη: Η οικονομική εμπιστοσύνη καταρρέει, ενώ οι πιέσεις στις τιμές αυξάνονται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΙΝΟΪΛ: Πλήγμα από το εξωτερικό στα αποτελέσματα του 2025 – Στα 91 χιλ. ευρώ βυθίστηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου
- Revoil: Εκτίναξη κερδών στα 2,45 εκατ. ευρώ το 2025 παρά τη μείωση εσόδων
- Centric: Στο 1,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, αύξηση 91%
- MEVACO: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη το 2025 στα η 10,078 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.