ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Και δεύτερο πλοίο χτυπήθηκε νωρίτερα από ιρανικά πυρά, σύμφωνα με την βρετανική υπηρεσία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών UKMTO.
Σύμφωνα με την σχετική αναφορά το περιστατικό σημειώθηκε 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Ιράν.
Ο πλοίαρχος ενός containership που έπλεε εκτός λιμένα επισήμανε ότι δέχθηκε πυρά και το πλοίο έχει πλέον ακινητοποιηθεί στη θάλασσα.
Το πλήρωμα είναι ασφαλές και έχει καταμετρηθεί. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Δεν έχει γίνει γνωστή η ονομασία και η εθνικότητα του σκάφους.
UKMTO WARNING 043-26
Click here to read the full warning⤵️https://t.co/XjAEhW2z1D#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/LytiorIEDQ
— UKMTO Operations Centre (@UK_MTO) April 22, 2026
Nωρίτερα, το πλοίο ελληνικών συμφερόντων «EPAMINONDAS» (IMO 9153862) της Technomar, του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου, με σημαία Λιβερίας, προσεγγίστηκε, στα ανοιχτά του Ομάν, από δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης που άνοιξαν πυρ.
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ σύμφωνα με την ίδια αναφορά, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.
Διαβάστε επίσης:
Ανάλυση CNN: Γιατί κατέληξε σε παράταση της εκεχειρίας ο Ντόναλντ Τραμπ – Το παρασκήνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Η ΕΕ ενέκρινε το δάνειο 90 δισ. ευρώ – 20ό πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία
- Ρομπέρτα Μέτσολα: Στην Κύπρο την Πέμπτη για την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
- Σοκ στην αγορά αλουμινίου – Έλλειμμα έως 2 εκατ. τόνους λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Reuters: Οι ΗΠΑ αξιοποιούν ουκρανική τεχνολογία κατά των ιρανικών drones – Στη Σαουδική Αραβία το σύστημα Sky Map
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.