ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι traders έσπευσαν να πουλήσουν πετρέλαιο σε ένα βασικό «παράθυρο» τιμολόγησης που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το επίκεντρο των προσφορών αγοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Την Τετάρτη υπήρχαν επτά προσφορές πώλησης για φορτία που είτε παράγονται είτε παραδίδονται στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με traders που παρακολουθούν το παράθυρο τιμολόγησης που διαχειρίζεται μονάδα της S&P Global. Υπήρχαν μόλις δύο προσφορές αγοράς, και οι δύο αποσύρθηκαν.
Είναι η πρώτη φορά που οι προσφορές πώλησης ξεπερνούν τις αγοραστικές από τις 16 Μαρτίου.
Η ξαφνική αύξηση των πωλήσεων σηματοδοτεί ανατροπή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν το παράθυρο τιμολόγησης κυριαρχούνταν από επιθετικές προσφορές αγοράς. Τότε υπήρχαν περισσότερες από 40 προσφορές για φορτία και μόλις τέσσερις προσφορές πώλησης, ένδειξη ότι οι αγοραστές έσπευδαν να εξασφαλίσουν αργό πετρέλαιο, γεγονός που ώθησε τις φυσικές τιμές πολύ πάνω από τα επίπεδα των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Ωστόσο, traders και αναλυτές δήλωσαν ότι οι τιμές του φυσικού αργού είχαν αυξηθεί τόσο πολύ που πιθανότατα θα αναγκάσουν τα διυλιστήρια να μειώσουν τους ρυθμούς επεξεργασίας τους, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση για αργό. Οι ΗΠΑ και το Ιράν εξετάζουν επίσης την παράταση της εκεχειρίας τους για ακόμη δύο εβδομάδες, ώστε να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την αποκατάσταση μέρους της προσφοράς πετρελαίου, αν επιτευχθεί.
Μία από τις προσφορές την Τετάρτη ήταν πάνω από 3 δολάρια χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ένδειξη πτώσης των premium για ορισμένες ποιότητες, αν και παραμένουν εξαιρετικά υψηλά σε σύγκριση με τα ιστορικά επίπεδα.
Διαβάστε επίσης
BBC: Περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας
IDF: Λάβαμε εντολή να σκοτώσει όλους τους μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Στις 7.000 μονάδες με νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500, ρεκόρ και για τον Nasdaq στο μεγαλύτερο ράλι από το 2019
- Πετρέλαιο: Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές, παρακολουθώντας τις διπλωματικές εξελίξεις γύρω από το Ιράν
- Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη» – Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του
- Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι χώρες να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις ενεργοβόρες δραστηριότητές τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.