ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κωνσταντοπούλου: Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της γιατί βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς στη δίκη για τα Τέμπη
Αποχή δήλωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος των Τεμπών.
Προηγήθηκε ένταση με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και συνήγορο συγγενών θυμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο να αναφέρει: «Έχω δεχτεί πολλές προσβολές. Θα δηλώσω αποχή».
Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στον εφέτη ανακριτή της κύριας υπόθεσης, για τη σύγκρουση και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο, τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ανάκτηση του υλικού όταν αυτό παραδόθηκε, τελικά, στον ανακριτή το καλοκαίρι του 2023.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interstar Security, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από το 2017. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και απείθεια (το στέλεχος της Interstar), η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και η ηθική αυτουργία στην απείθεια (ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ 2023-2025) και η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων (ο πρόεδρος του ΟΣΕ την 28η Φεβρουαρίου του 2023).
Πριν τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την εν μέρει χορήγηση αντιγράφων από τα ψηφιακά δεδομένα που κατασχέθηκαν από συσκευές των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων της κύριας δικογραφίας και είναι επίσης μάρτυρες στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι λαμβάνουν αντίγραφα των δεδομένων ενώ επί του αιτήματος αποχής αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 συνεδριάσεις.
Διαβάστε επίσης:
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Το μήνυμα μετά τη δικαίωση της Τούνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου: Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της γιατί βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς στη δίκη για τα Τέμπη
- NYT: «Μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης, ο Τραμπ» – Σκέψεις για ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ
- Ιράν: Πρόθυμο για συμφωνίες για τα Στενά του Ορμούζ, καταρτίζει «πρωτόκολλο παρακολούθησης διέλευσης» με το Ομάν – Ανάσα σε Wall Street
- Νέο «καμπανάκι» στην αγορά private credit: Η Blue Owl μπλοκάρει ρευστοποιήσεις και επιβάλει ανώτατα όρια στις εξαγορές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.