ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος, η κεντρική διοίκηση κατέγραψε πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2026, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025, όταν είχε καταγραφεί πλεόνασμα 836 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 10.972 εκατ. ευρώ, μειωμένα από 11.636 εκατ. ευρώ που είχαν σημειωθεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 11.009 εκατ. ευρώ, από 10.781 εκατ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, οδηγώντας στη συρρίκνωση του πλεονάσματος.
Διαβάστε επίσης
Morgan Stanley για private credit: Άλμα 8% στο ποσοστό αθέτησης πληρωμών των δανείων «κατσαρίδες»
Παπασταύρου: Έχουμε εργαλεία και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης – Είμαστε δίπλα στον πολίτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκτακτο: Εκλεισε το deal της Optima Bank με την Euroxx
- Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
- ΗΠΑ: Άνοδος 1,8% στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Φεβρουάριο
- Θεμιστοκλέους για ΕΣΥ: Από τα 350.000 δωρεάν ραντεβού πολιτών κάθε μήνα έχουμε ξεπεράσει πλέον τα 550.000
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.