Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας το ποσοστό της σε υψηλό 9μήνου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Real Polls, γεγονός που επιβεβαιώνει την υπεροχή της, λόγω των κινήσεων της κυβέρνησης, όπως η αποστολή των φρεγατών στην Κύπρο εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Protagon, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι στο 26,1%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 8,1%, η Ελληνική Λύση 6,96, το ΚΚΕ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Φωνή Λογικής 2,7%, οι Δημοκράτες-Προοδευτικό Κέντρο 1,5%, η Νέα Αριστερά 1%, η Νίκη 1%, οι Σπαρτιάτες 0,8%, «Άλλο Κόμμα» 9,8%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 13,8%.

1

Στην εκτίμηση-πρόβλεψη αποτελέσματος, η ΝΔ είναι στο 30,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 12,7%, η Ελληνική Λύση 8,1%, το ΚΚΕ 7,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9%, το ΜέΡΑ25 3,5%, η Φωνή Λογικής 3,1%, οι Δημοκράτες-Προοδευτικό Κέντρο 2%, η Νίκη 1,7%, η Νέα Αριστερά 1,1%, οι Σπαρτιάτες 0,8%, «Άλλο Κόμμα» 9,9%.

Σε ερώτηση σε ποιον τομέα η κυβέρνηση έχει τη χειρότερη επίδοση, οι πολίτες ανέδειξαν ως πρώτη την ακρίβεια με ποσοστό 57,1%, με τη διαφάνεια και τα σκάνδαλα να ακολουθούν με 48,6% και τρίτη η υγεία με 20,5%.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 45,3% δηλώνει ότι ανησυχεί «αρκετά», το 32,9% «πάρα πολύ», το 16,6% «λίγο», το 4,7% «καθόλου».

Την ίδια στιγμή, το 45,4% αξιολογεί «θετικά» την απόφαση αποστολής ελληνικών στρατιωτικών μέσων στην Κύπρο, το 27% την αξιολογεί «μάλλον θετικά», το 9% «μάλλον αρνητικά», το 14,2% «αρνητικά».

Διαβάστε επίσης: 

Mητσοτάκης: «Απορρίπτω κατηγορηματικά» τις πρόωρες εκλογές – Κανονικά το 2027 και χωρίς ανασχηματισμό

«Καρφί» Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι – Παπασταύρου: Έχετε λάθος ενημέρωση

Το «όχι» Μητσοτάκη σε πρόωρες, ο «χαμαιλέων» βουλευτής, τι όπλα κρύβουν οι Αμερικανοί στη Σούδα και τι θα γίνει με την μπούρκα στην Ελλάδα