ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΕ: Τα κράτη μέλη εκτιμούν ότι η απελευθέρωση πετρελαίου θα αποτελέσει απλώς την υλοποίηση προηγούμενων δεσμεύσεων
Έτοιμες να λάβουν μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, θα δηλώσουν οι χώρες της «Ομάδας των 7» (G7) μετά την έκτακτη σύνοδό τους, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ωστόσο ότι «δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αποδεσμεύσουμε αποθέματα πετρελαίου».
Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να εκδώσουν κοινή δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι οι χώρες «είναι έτοιμες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της παγκόσμιας προσφοράς ενέργειας, π.χ. με την αποδέσμευση αποθεμάτων», σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη διαδικτυακή σύνοδο της Δευτέρας συμμετείχαν οι επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ.
«Συζητήσαμε την τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, τον αντίκτυπό της στην περιφερειακή σταθερότητα, τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και τη σημασία της ασφάλειας των εμπορικών διαδρομών», αναμένεται να αναφέρουν οι υπουργοί στη δήλωσή τους.
Στη δήλωση αναμένεται να προστεθεί επίσης πως «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και τις εξελίξεις στις αγορές ενέργειας και θα συναντηθούμε όποτε χρειαστεί για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να συντονιστούμε εντός της G7 και με τους διεθνείς εταίρους».
Η «Ομάδα των Επτά» (G7) είναι ένα διακυβερνητικό πολιτικό και οικονομικό φόρουμ που αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πατριωτικές κραυγές, μηδενικό σχέδιο — και κόστος για τη χώρα
- AENAON: Πότε ολοκληρώνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο που κατασκευάζουν Περιστέρης και Μυτιληναίος
- Δήμος Στασινόπουλος, ο άνθρωπος που γκρέμισε την παράγκα της «εγκληματικής οργάνωσης» του Βαγγέλη Λιόλιου
- Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου (MORE): Επιτάχυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό και νέο μοντέλο με ΑΠΕ και μπαταρίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.