ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από περιοχές της Μέση Ανατολής, όπου η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη εξαιτίας των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Οι ελληνικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο σχέδιο μεταφοράς, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των Ελλήνων υπηκόων που βρίσκονται σε ζώνες αυξημένου κινδύνου.
Σύμφωνα με το Ertnews, το πρόγραμμα επαναπατρισμού περιλαμβάνει σειρά ειδικών πτήσεων από μεγάλες πόλεις της περιοχής. Συγκεκριμένα, αναμένονται δρομολόγια από το Τελ Αβίβ, από όπου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οκτώ πτήσεις επιστροφής. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί τρεις πτήσεις από την Τάμπα της Αιγύπτου, δύο από το Ντουμπάι και άλλες δύο από τη Ριάντ στη Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον, στο σχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη δύο πτήσεις: μία από το Αμμάν της Ιορδανίας και μία από το Άμπου Ντάμπι, επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι συγκεκριμένες πτήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για τη σταδιακή απομάκρυνση των Ελλήνων πολιτών από περιοχές όπου η ασφάλεια παραμένει αβέβαιη.
Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, συνολικά 18 πτήσεις επαναπατρισμού αναμένεται να προσγειωθούν, όπως αναφέρει το Ertnews, ενώ 14 θα αναχωρήσουν προς τις συγκεκριμένες περιοχές για τη μεταφορά επιβατών. Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στο πεδίο των επιχειρήσεων έχουν επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των αεροπορικών μετακινήσεων, καθώς 25 προγραμματισμένα δρομολόγια έχουν ήδη ακυρωθεί.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν στενά την κατάσταση και εκτιμάται ότι η διαδικασία επαναπατρισμού θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει διαρκείς ενημερώσεις για τα διαθέσιμα δρομολόγια και τις εξελίξεις στην περιοχή, καλώντας τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται εκεί να παραμένουν σε επικοινωνία με τις διπλωματικές αρχές.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Σήμερα στέλνει έξι μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για στρατιωτική ισχύ με δυναμισμό – Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας
- Renault: «Κινεζικό» μοντέλο κόστους και ταχύτητας εξετάζει ο νέος CEO – Υποχωρεί η μετοχή
- Πιερρακάκης για Μέση Ανατολή: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για μία ενεργειακή κρίση απ’ ό,τι το 2022 – Διαθέτουμε εργαλειοθήκη μέτρων»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο το πόσιμο νερό – Η νέα «αχίλλειος πτέρνα» του Κόλπου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.