ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πόλεμος κατά του Ιράν θα συνεχιστεί αμείωτος και χωρίς συμβιβασμούς, δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρει ότι το Ισραήλ διαθέτει «οργανωμένο σχέδιο με πολλές εκπλήξεις» για την επόμενη φάση του πολέμου με το Ιράν, με στόχο «να αποσταθεροποιηθεί το καθεστώς, να καταστεί δυνατή η αλλαγή».
Απευθυνόμενος σε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, ο Νετανιάχου λέει: «Είστε κι εσείς στο στόχαστρό μας. Όποιος καταθέσει το όπλο του, δεν θα πάθει τίποτα. Όποιος δεν το κάνει, το αίμα του θα είναι στο κεφάλι του».
Στρέφοντας το μήνυμά του προς τον ιρανικό λαό, δηλώνει ότι «η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει».
Όπως υποστηρίζει, το Ισραήλ «δεν προσπαθεί να διαιρέσει το Ιράν», αλλά «προσπαθεί να ελευθερώσει το Ιράν».
Προσθέτει, ωστόσο, ότι στο τέλος «εξαρτάται από εσάς» να ελευθερώσετε το Ιράν, προβλέποντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Ο Νετανιάχου αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο, του είπε: «Μπίμπι, πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν με κάθε κόστος από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».
Παράλληλα, ευχαριστεί τον Τραμπ για την «ιστορική ηγεσία» του στο «σύμφωνο ΗΠΑ–Ισραήλ που είναι ισχυρότερο από ποτέ».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει ακόμη ότι το Ισραήλ «στέκεται στο πλευρό» των άλλων χωρών που έχουν δεχθεί επίθεση από το Ιράν και υποστηρίζει ότι «πολλά κράτη» απευθύνονται στο Ισραήλ ζητώντας συνεργασία.
Στη συνέχεια επιτίθεται στον ΟΗΕ για τη σιωπή του, ενώ –όπως λέει– Ιρανοί σφαγιάζονταν, και στρέφεται επίσης κατά δυτικών ηγετών για την «αδυναμία και τη χαλαρότητά» τους, κατηγορώντας τους ότι εγκατέλειψαν τον ιρανικό λαό.
Αναφερόμενος στον ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου θέτει το ερώτημα: «Όταν ο Χαμενεΐ έσφαζε Ιρανούς, πού ήταν ο ΟΗΕ; Πού βρίσκονταν πολλά κράτη της Δύσης;»
«Πολλές χώρες βλέπουν σήμερα ακριβώς σε ποιον μπορούν να στηριχθούν», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ είναι ένας φάρος ισχύος και ελπίδας».
Ο Νετανιάχου απευθύνει προειδοποίηση και προς την κυβέρνηση του Λιβάνου, λέγοντας: «Είναι δική σας ευθύνη να εφαρμόσετε τη συμφωνία εκεχειρίας του 2024. Είναι δική σας ευθύνη να αφοπλίσετε τη Χεζμπολάχ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η λιβανική κυβέρνηση δεν το πράξει, οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ θα φέρουν καταστροφή στον Λίβανο.
«Ήρθε η ώρα και για εσάς να πάρετε τη μοίρα σας στα χέρια σας», αναφέρει.
Κλείνοντας, ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τις πόλεις μας και τους πολίτες μας».
Διαβάστε επίσης:
Ιράν: Υπόσχεται να συνεχίσει «εντατικά» τα πλήγματα, εκρήξεις σε χώρες του Κόλπου
Τραμπ: Πώς παρέκαμψε το Κογκρέσο και πούλησε 12.000 βόμβες στο Ισραήλ
Αραγτσί: Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την «κλιμάκωση» των ενεργειών του Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
- Σ. Θεοχάρης (πρόεδρος ΕΔΑΕ): «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της ειδικότητας και της Δημόσιας Υγείας»
- Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση των 13 στον ΕΟΔΥ – Η επιστολή “φωτιά” της 7ης Ιανουαρίου
- Βασιλική Τραούδα: Από διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, νέα Πρόεδρος στον ΟΣΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.