Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε το βράδυ της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελισσόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν.

Σύμφωνα πηγές από το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος επέστησε την προσοχή του Αμερικανού προέδρου στις εξελίξεις στον Λίβανο στις οποίες η Γαλλία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

1

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Μακρόν επικοινώνησε και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον κάλεσε να μην προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να βάλουν τέλος στην απειλή της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Διατάζει τα διυλιστήρια να σταματήσουν άμεσα τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης

Ισπανία: Στέλνει το πιο σύγχρονο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Cristοbal Colοn» στην Κύπρο – Και η Ολλανδία στέλνει δυνάμεις

Αποστομωτική η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τα Patriot στην Κάρπαθο – «Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη»