ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουλάχιστον 200 πλοία, μεταξύ των οποίων δεξαμενόπλοια πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς και φορτηγά πλοία, παραμένουν αγκυροβολημένα σε ανοιχτά ύδατα στα ανοικτά των ακτών μεγάλων παραγωγών του Κόλπου, όπως το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί εκτίμηση του Reuters, βασισμένη σε δεδομένα παρακολούθησης πλοίων από την πλατφόρμα MarineTraffic.
Παράλληλα, εκατοντάδες άλλα πλοία βρίσκονται εκτός των Στενών του Ορμούζ και αδυνατούν να προσεγγίσουν λιμάνια, σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακής παρακολούθησης.
Διαβάστε επίσης
Στενά του Ορμούζ: Βρετανικό το εμπορικό πλοίο που χτυπήθηκε από βλήμα πυραύλου
Στάρμερ: Στενή συνεργασία Βρετανίας–ΗΠΑ – «Να μην κολλάμε στις δηλώσεις Τραμπ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΤΑΣΥ: Ξεκινά η πλήρης αναβάθμιση στις Γραμμές 2 και 3 και μπαίνει κλιματισμός – Όλο το πλάνο των 109 εκατ. ευρώ
- Χρυσός: Επιστροφή των αγοραστών στα χαμηλά – Κρίσιμη στήριξη τα 4.000 δολάρια
- Οδυσσέας, ένας αληθινός ήρωας – Κλασικίστρια και ψυχολόγος αποδομεί την άποψη Νόλαν
- Voucher παιδικών σταθμών 2026-2027: Πώς κερδίζονται τα μόρια και ποιοι έχουν προτεραιότητα για τη δωρεάν φιλοξενία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.