ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δασμοί Τραμπ: Το παζλ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ – Ποια σενάρια θέλει να αποφύγει η ΕΕ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε ότι ο νέος προσωρινός παγκόσμιος δασμολογικός συντελεστής 15% αναμένεται να τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή εντός της εβδομάδας.
Ο νέος δασμολογικός συντελεστής επιβλήθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, μετά την ακύρωση του προηγούμενου δασμολογικού προγράμματος από το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο έκρινε παράνομους τους δασμούς που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση επικαλούμενο το Άρθρο 232 για την αντιμετώπιση εθνικών επειγουσών καταστάσεων.
Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να λάβει μέτρα περιορίζοντας τις εισαγωγές εφόσον το υπουργείο Εμπορίου κρίνει ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια.
Διαβάστε επίσης:
ΙΕΛΚΑ: Στο 1,38% ο πληθωρισμός στα σουπερμάρκετ τον Φεβρουάριο
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Άλμα 13,1% στην επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Η ναύλωση του πλοίου Crystalia εξασφαλίζει έσοδα $5.78 εκατ.
- Διαδικτυακός παίκτης ΤΖΟΚΕΡ κέρδισε πάνω από 5,1 εκατ. ευρώ – Είχε καταθέσει το δελτίο του μέσω του allwyn.gr
- Wizz Air: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς τη Μέση Ανατολή
- Η ΕΕ πιστεύει ότι θα εξαιρεθεί από την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο 15%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.