ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεραπετρίτης: Έρχεται επίσημο διάβημα προς την Ουκρανια για το μη επανδρωμένο σκάφος που βρέθηκε στη Λευκάδα
Υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, συγκαλείται εκτάκτως την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με κύριο θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν.
Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων της Ελλάδας στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο.
Η σύσκεψη επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, τη διαμονή τους και τη διαχείριση των αιτημάτων επαναπατρισμού, τα οποία υποβάλλονται μέσω σχετικής πλατφόρμας που έχει ενεργοποιηθεί για κάθε Αρχή.
Ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε οδηγίες για την άμεση και ασφαλή επιστροφή όσων πολιτών το επιθυμούν μόλις αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Τέταρτο μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκε στον πόλεμο κατά του Ιράν
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο λέει ότι το Ιράν δεν θα είναι «ατελείωτος πόλεμος»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρίνα Ι. Χατζηπατέρα: Πρωταγωνίστρια σε διεθνείς καινοτόμες δράσεις στο χώρο της ναυτιλίας
- Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά μετά το deal της οικογένειας Νιτσιάκου με τους Ουκρανούς της MPH
- Το comeback της μετοχής της Metlen – Kέρδη 28% από τα χαμηλά του Μαρτίου
- report.ypyme.gr: Φρένο στα λαδώματα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης – «Κρατική αποτυχία» η πλατφόρμα, λέει ο ΠΣΕΟ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.