ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γαστούνη Ηλείας, με αφορμή την κλοπή ενός πακέτου τσιγάρων από ανήλικο Ρομά, επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της παραβατικότητας στην περιοχή.
Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ο ιδιοκτήτης περιπτέρου αντιλήφθηκε τον ανήλικο να επιχειρεί να αφαιρέσει προϊόν από το κατάστημά του, τον συγκράτησε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ωστόσο, προτού φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, στο εμφανίστηκαν συγγενείς του ανηλίκου, επίσης Ρομά, και η ένταση κλιμακώθηκε.
Κατά τις μαρτυρίες, ομάδα περίπου 15 έως 20 Ρομά επιτέθηκε στον περιπτερά και στον γιο του, χτυπώντας τους με σιδερολοστούς, ξύλα, γροθιές και κλωτσιές, ενώ προκάλεσαν σοβαρές φθορές στο περίπτερο.
Ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και εκδορές στο σώμα.
Σύσκεψη για την έξαρση της παραβατικότητας
Τα γεγονότα προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή πολιτών, επαγγελματιών, της δημοτικής αρχής και της Αστυνομίας, με αντικείμενο την αυξανόμενη παραβατικότητα και το αίσθημα ανασφάλειας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Παρασκευάς Μασούρας, οι οποίοι συζήτησαν με τους παριστάμενους τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως η ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος και η λειτουργία Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης με έδρα τη Γαστούνη.
Για «γκετοποίηση» μιλούν οι κάτοικοι
Παρά τις παρεμβάσεις, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν έντονο προβληματισμό, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενα περιστατικά παραβατικότητας και για «γκετοποίηση» της πόλης, ενώ η Αστυνομία παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί δεν μπορεί να βάλει τέλος στο καθεστώς ανομίας
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που έχουν οξύνει το κλίμα στην τοπική κοινωνία, με τους πολίτες να ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.
Διαβάστε επίσης:
Ρέθυμνο: Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή κοκαΐνης
Έβρος: Μάχη για να σωθούν οικισμοί, έσπασαν τα αναχώματα, πλημμύρισαν πάνω από 100.000 στρέμματα
Πρώην πρίγκιπας Άντριου: Ακτιβιστές κρέμασαν στο Λούβρο την φωτογραφία από τη σύλληψή του (Βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Σχεδιάζει μπλόκο στις χορηγίες ομάδων από στοιχηματικές που δεν έχουν αδειοδοτηθεί
- Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα βρει ένα μέσο για να πάρει τη «λάθος απόφαση» για την Κίνα
- Τουρκία: Αναβλήθηκε η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Θεσσαλονίκη: Στο Σέιχ Σου γιόρτασαν οι πολίτες τη Καθαρά Δευτέρα με χορό και πέταγμα του χαρταετού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.