ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Uber Technologies ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη κόμβων φόρτισης αυτόνομων οχημάτων, ενισχύοντας τη στρατηγική της για την κλιμάκωση των δραστηριοτήτων αυτόνομης οδήγησης.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμών ταχείας φόρτισης DC στα αυτόνομα κέντρα επιχειρήσεων της εταιρείας – όπου διαχειρίζεται καθημερινά τους στόλους της – καθώς και σε σημεία-στάσεις σε πόλεις προτεραιότητας.
Η Uber έχει θέσει τα αυτόνομα οχήματα ως βασική στρατηγική προτεραιότητα, συνεργαζόμενη με περισσότερες από 20 εταιρείες παγκοσμίως σε τομείς όπως οι αυτόνομες μεταφορές εμπορευμάτων, οι παραδόσεις και οι υπηρεσίες ταξί. Στόχος είναι η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της και η αντιμετώπιση του ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Tesla
Η επέκταση των υποδομών φόρτισης θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ, στις περιοχές του Bay Area, του Λος Άντζελες και του Ντάλας, πριν επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες πόλεις.
Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με παρόχους φόρτισης σε διεθνείς αγορές μέσω συμφωνιών «εγγυημένης χρήσης», μεταξύ άλλων με την EVgo σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Βοστώνη, την **Electra** σε Παρίσι και Μαδρίτη, καθώς και τις Hubber και Ionity στο Λονδίνο. Οι συμφωνίες αυτές αναμένεται να υποστηρίξουν την εγκατάσταση εκατοντάδων νέων φορτιστών, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Uber επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στη στρατηγική των αυτόνομων οχημάτων – παρά το υψηλό κόστος και το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης – ανακοινώνοντας ότι θα διαθέσει κεφάλαια σε συνεργαζόμενους κατασκευαστές για να διασφαλίσει έγκαιρη προμήθεια οχημάτων και να επιταχύνει την ανάπτυξη των υπηρεσιών.
Σήμερα, η Uber προσφέρει υπηρεσίες robotaxi σε τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ, καθώς και στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι και το Ριάντ. Έχει συνάψει συνεργασίες με εταιρείες αυτόνομων ταξί, όπως η Waymo της Alphabet και η κινεζική WeRide, για τη λειτουργία στόλων αυτόνομων οχημάτων.
Διαβάστε επίσης
Optima bank: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για συμφωνία στο bancassurance
Thyssenkrupp: Τι έρχεται για τη Materials Services το 2026 – Τα σενάρια που εξετάζει ο Lopez
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανεκτίμητες – Το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε μνημεία τις φωτογραφίες των 200 αγωνιστών
- Χρηματιστήριο: Ο αγοραστής στη Cener των 4,5 δισ. ευρώ, το come back των τραπεζών, το +5,7% της Qualco και οι ασφαλιστικές
- Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
- Μακρόν: «Καθαρές ανοησίες» η επίκληση της ελευθερίας του λόγου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.