Αρνητική είναι η στάση της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας, αλλά ακόμα και από τα 17, όπως προκύπτει από τα στοιχεία δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Στην δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί, σε μεγάλο ποσοστό, και με την χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε η κυβέρνηση για να καταθέσει το επίμαχο νομοσχέδιο.
Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6%, που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα.
Όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλυτέρου 58,6%, που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Καμμένος κρύβεται στη Βραζιλία για να μην ψηφίσει το ν/σ για την αλλαγή φύλου»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καρανίκας εξυμνεί Τσίπρα για την αλλαγή φύλου: Τίμησε τη χώρα δίχως υποκρισία και δημαγωγίες (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γυναίκες έφτιαξαν αυτά τα αριστουργήματα; Έρευνα για τη συμβολή τους στην αρχαία κεραμική
- Ικτίνος: Υπεγράφη η τελική σύμβαση με την CBE Capital για το project στη Σητεία
- C3is Inc. (Χάρης Βαφειάς): Συγκέντρωσε 9 εκατ. δολάρια
- ITF: Οι ναυτικοί δεν είναι αναλώσιμοι ή παράπλευρες απώλειες – Ανησυχία μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα