ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εξαγορές του Μυλωνά, το νέο στοίχημα του Μυτιληναίου, ΓΕΚ και ΜΟΗ στον MSCI, τι κάνουν Λάτση και Χατζηπατέρας, ο ανασχηματισμός και το μήνυμα του ΚΜ, η Όλγα Κ. στο θέατρο με Jaguar και το νέο ξενοδοχείο του Πανά
Πρώτη πολιτική δύναμη παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political, με την έρευνα να καταγράφει, πέρα από την πρόθεση ψήφου, τις στάσεις των πολιτών απέναντι σε πιθανά νέα πολιτικά εγχειρήματα, αλλά και για πρώτη φορά τη γνώμη τους σχετικά με τον Παύλο Ντε Γκρες.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αύριο, στη Βουλή θα εκπροσωπούνταν εννέα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ κατά 17,9 ποσοστιαίες μονάδες, με το δεύτερο να παγιώνεται στη δεύτερη θέση.
Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου:
Νέα Δημοκρατία: 31,9%
ΠΑΣΟΚ: 14%
Πλεύση Ελευθερίας: 8,3%
Ελληνική Λύση: 7,3%
ΚΚΕ: 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,8%
ΜέΡΑ25: 3,8%
Φωνή Λογικής: 3,5%
Κίνημα Δημοκρατίας: 3,1%
Νίκη: 1,4%
Νέα Αριστερά: 1,4%
Άλλο κόμμα: 14,9%
Και ο Παύλος Ντε Γκρες στις επιλογές
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα που αφορούν πρόσωπα και ενδεχόμενες νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Για τον Παύλο Ντε Γκρες, γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο πολιτικής του εμπλοκής. Συγκεκριμένα, το 63% δηλώνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά διακείμενο, το 23% θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ το 14% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Αρνητική εμφανίζεται και η εικόνα για τα υποθετικά κόμματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό θα ήταν να ψηφίσουν κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, το 65,8% απαντά «καθόλου πιθανό», ενώ μόλις το 11,8% δηλώνει ότι θα το έκανε πολύ πιθανό και το 9% αρκετά πιθανό.
Ακόμη χαμηλότερα καταγράφεται η αποδοχή ενός ενδεχόμενου νέου κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το 76,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα το ψήφιζε σε καμία περίπτωση, ενώ το 9,9% απαντά ότι θα ήταν πολύ πιθανό και το 4,7% αρκετά πιθανό να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα.
Διαβάστε επίσης
Το ΠΑΣΟΚ στο κενό: Διεύρυνση χωρίς σχέδιο εξουσίας
Η Δέσποινα Τσαγγάρη «συστήνεται» στην αγορά με πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο
- Η Λίνα Μενδώνη εκθείασε την ελληνική γλώσσα στο Παρίσι: Η αρχαιότερη ζωντανή γλώσσα της Ευρώπης, που εξελίσσεται επί 4.000 χρόνια
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Η ευρωπαϊκή φαρμακευτική βιομηχανία με καίριο ρόλο στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας
- Παχυσαρκία: Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» στις πανεπιστημιακές κλινικές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.