Τον ιδιοκτήτη της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα, Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη συνέλαβαν αστυνομικοί μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του για σωρεία κατηγοριών.

Παράλληλα, συνελήφθησαν  ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδια

1

Οι τρεις κατηγορούμενοι διώκονται για πράξεις και παραλείψεις, σχετικές με αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή, εμπρησμό και έκρηξη,

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη, το πρωί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα παραπάνω αδικήματα, καθώς από την αυτοψία στο εργοστάσιο εντοπίστηκαν στο χώρο του υπογείου σωλήνες προπάνιου οι οποίοι είχαν υποστεί διάτρηση.

Παράλληλα, υπάρχουν καταθέσεις εργαζομένων οι οποίοι αναφέρουν ότι μύριζε αέριο στο χώρο του εργοστασίου εδώ και μέρες, είχαν γίνει παράπονα στους υπευθύνους, αλλά δεν έγινε κάτι ως προς αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τραγωδία.

Στη δικογραφία θα συμπεριληφθεί και ο έλεγχος πυρασφάλειας, που έγινε από την Πυροσβεστική στις δεξαμενές και στο χώρο του εργοστασίου.

Οι συλληφθέντες απολογούνται από το απόγεμα στους αξιωματικούς της ΔΑΕΕ, κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 στην αρμόδια Εισαγγελέα Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο του εργοστάσιου τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο πριν τις 4:00 π.μ.. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 5 γυναίκες εργαζόμενες

Διαβάστε επίσης;

Υπουργείο Ανάπτυξης για «Βιολάντα»: Αρμόδια για την αδειοδότηση η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καταγγελία για Βιολάντα: «Τους λέγαμε μυρίζει υγραέριο, δεν έκαναν τίποτα» δήλωσε η μητέρα της Έλενας που σκοτώθηκε

Καρυστιανού για τα θύματα στη Βιολάντα: «Τα λόγια δεν μπορούν να βγουν ως λέξεις… Μόνο ως κραυγή»