ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή εξοδίου ακολουθίας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου στη Λευκωσία.
Αύριο Κυριακή, ο υπουργός θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για να συμμετάσχει στην τριμερή συνεδρίαση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.
Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την τριμερή συνεδρίαση είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή με κυρίαρχο την εφαρμογή του δεύτερο μέρους του σχεδίου Τραμπ για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
Ήδη, ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ η έναρξη της δεύτερης φάσης του σχεδίου που προβλέπει την προσωρινή διακυβέρνηση και την ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο.
Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι τα επόμενα βήματα αυτού του σχεδίου και τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τη μετάβαση στην επόμενη φάση του «σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα.
Εκτός από τη συμμετοχή του στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπαντρ Αμπντελάτι για θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως η συνεργασία στην μεταφορά ενέργειας.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι θα συζητηθούν και τα θέματα που αφορούν στη Μονή Σινά.
Διαβάστε επίσης:
Δεξιά στροφή για την κυβέρνηση – «Κίμων», Ερντογάν και δεξιό ακροατήριο
Στην Αθήνα ο βασιλιάς Φελίπε για την κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Κάτσος: Ο δραστήριος επιχειρηματίας με το άγγιγμα του Μίδα και τα deal που άφησαν έντονο αποτύπωμα στην αγορά – Η πορεία από την Pharmathen στη VNK capital, η φιλοσοφία του, τα όνειρα για τα παιδιά του και τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του
- Αιτωλοακαρνανία: Στυγερή δολοφονία στην περιοχή της Μακρυνείας – Αναφορές για «εκτέλεση»
- Κίνα: Έσπασε το ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας – Έκαψε όσο οι ΕΕ, Ρωσία, Ινδία και Ιαπωνία μαζί
- Μητσοτάκης: Μεγάλη απόσταση από γονιός θύματος μιας τραγωδίας, μέχρι αρχηγός κόμματος – Δείτε live