ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δανία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν μια «θεμελιώδη διαφωνία» στο ζήτημα της Γροιλανδίας και στη σημερινή συνάντηση στον Λευκό Οίκο «δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη στάση» της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
Η αντιπροσωπεία της Δανίας και της Γρουλανδίας είχε μια «ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση» με τους Αμερικανούς είπε ο Ράσμουσεν, μιλώντας όμως για «διαφορετικές» θέσεις των δύο πλευρών.
«Δεν είναι καθόλου αναγκαίο» να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία, όπως απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας Βίβιαν Μότζφελντ είπε ότι θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία του νησιού με την Ουάσινγκτον αλλά η Γροιλανδία δεν επιθυμεί να ανήκει στις ΗΠΑ.
Ο Ράσμουσεν υπενθύμισε ότι η Γροιλανδία «καλύπτεται» από το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις ιδέες που «δεν σέβονται την εδαφική ακεραιότητα» του νησιού.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Πολωνία-Ιταλία: Καλούν τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν
CrediaBank: Υπό εξέταση η έκδοση νέων μετοχών
Η ΕΕ ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο για νέες μονάδες φυσικού αερίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ναυμαχία Diana Shipping – Genco: Το χρονικό της αντιπαράθεσης, το «όχι» και η αντιπρόταση-ματ
- Ρεάλ Μαδρίτης: Η μυθική αποζημίωση, το πλάνο που δεν βγήκε και… ο Κλοπ
- Rolex: Τα τρία συνηθέστερα λάθη κατά την αγορά ενός ρολογιού και πώς να τα αποφύγετε
- Η «γεωπολιτική καταιγίδα» του Τραμπ και οι ανησυχίες για τα επιτόκια τρομάζουν τις αγορές