ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΑΔΕ: Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται το… ΔΕΟΣ με τρεις ειδικές μονάδες ελέγχου για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η τελική φάση καταβολής της επιστροφής ενοικίου, με τους δικαιούχους να αναμένουν την εμφάνιση των χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά αποκλειστικά φορολογούμενους που προχώρησαν σε απαραίτητες ενέργειες μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για περιπτώσεις πολιτών που δήλωσαν για πρώτη φορά τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) ή υπέβαλαν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της επιστροφής.
Όσοι είχαν ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως τις 13 Δεκεμβρίου έχουν ήδη λάβει τα ποσά που τους αναλογούσαν. Η πληρωμή αυτή πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πριν από την αλλαγή του έτους.
Χωρίς IBAN περίπου 24.000 δικαιούχοι
Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι περίπου 24.000 πολίτες, αν και πληρούν τα κριτήρια, δεν έχουν ακόμη εισπράξει την επιστροφή ενοικίου. Η εκκρεμότητα οφείλεται στην απουσία έγκυρου τραπεζικού λογαριασμού στα στοιχεία τους.
Για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν σωστό IBAN είτε μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE είτε μέσω της εφαρμογής myAADEapp. Μόνο μετά την καταχώριση έγκυρου λογαριασμού μπορεί να προχωρήσει η πίστωση των χρημάτων.
Σημειώνεται ότι ο επανυπολογισμός της επιστροφής γίνεται αυτόματα και αφορά το σύνολο των ενοικίων που καταβλήθηκαν μέσα στο 2024, με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία που υποβλήθηκαν από τους φορολογούμενους.
Πού μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες
Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με την επιστροφή ενοικίου, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ μέσω της υπηρεσίας my1521. Η τηλεφωνική γραμμή 1521 λειτουργεί χωρίς χρέωση τις εργάσιμες ημέρες, από τις 07:00 έως τις 20:00.
Παράλληλα, διατίθεται και ψηφιακή εξυπηρέτηση μέσω της πλατφόρμας my1521, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: Κοινωνική πολιτική και Επιδόματα → Επιδόματα → Στεγαστικά προγράμματα → Επιστροφή ενοικίου.
Διαβάστε επίσης
Τεράστια αλλαγή στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ 2026
ΟΣΕ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για Τεχνικό Σύμβουλο – Οι διεκδικητές της θέσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, μετά από απαίτηση του Δήμα
- Delta Harmony: Video ντοκουμέντο με την επίθεση drone στο τάνκερ του εφοπλιστή Διαμαντίδη
- Η κοπή της Πίτας στο ΥΠΕΘΟ και ο κερδισμένος άνευ… δώρου
- Citi: Στα 70 δολάρια το Brent τους επόμενους τρεις μήνες λόγω γεωπολιτικών κινδύνων