ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά 372 μειώνεται ο συνολικός αριθμός των αξιωματικών βαθμού Συνταγματάρχη και αντίστοιχων των άλλων Κλάδων με τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, για το 2026, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η μείωση έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 5265/2026 («Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»), με στόχο την εκλογίκευση της αντιστοιχίας βαθμού – καθηκόντων και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της ανεστραμμένης πυραμίδας, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Στον βαθμό Συνταγματάρχη και αντίστοιχων των τριών Κλάδων παρέμεινε μεγάλος αριθμός Υγειονομικών (Ιατροί και Νοσηλευτές), προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών Υγείας υψηλού επιπέδου στα μέλη της Στρατιωτικής Οικογένειας, καθώς και στην ελληνική κοινωνία, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καταλήγουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε επίσης:
Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτες κρίσεις Σμηνάρχων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνική Τράπεζα: Έρχεται νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Όλες οι πληροφορίες
- Alpha Bank: Τα κέρδη-ρεκόρ του 2025 και ο στόχος για αύξηση 11% στα κέρδη ανά μετοχή το 2026
- H σύναξη των πρέσβεων, οι δίμετροι εύζωνες και τα μπιφτεκάκια, τα κόκκινα τρουφάκια, τα 3 χρόνια από τα Τέμπη, τι ήθελε ο Γεραπετρίτης στο FBI
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο mononews από δύο γυναίκες που σώθηκαν εκείνη τη μοιραία νύχτα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.