ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαργαρίτης Σχοινάς από Πιερία: Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να παράγει λιγότερο – Συνάντηση με αγρότες
Πάνω από 1.000 νταλίκες άρχισαν να διέρχονται από το τελωνείο του Προμαχώνα, μετά το άνοιγμα του μπλόκου από τους αγρότες νωρίς το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 06:00.
Ο μεθοριακός σταθμός παρέμενε κλειστός για περίπου 18 ώρες, ενώ οι αγρότες αρχικά φαινόταν διατεθειμένοι να παρατείνουν τον αποκλεισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από πιέσεις αστυνομίας και τροχαίας για λόγους οδικής ασφάλειας, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά.
Την ίδια ώρα στη Στερεά Ελλάδα, οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινές ρυθμίσεις, ώστε να διευκολυνθεί η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά. Σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί αποκλεισμοί σε Μπράλο, Αταλάντη, Κάστρο, Θήβα και Χαλκίδα, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Δείτε το βίντεο
Στη Νίκαια Λάρισας, οι αγρότες διατηρούν την παρουσία τους στο μπλόκο, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του συντονιστικού τους οργάνου. Παράλληλα, στις 30 Δεκεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Π.Α.Θ.Ε., με εκτροπή οχημάτων μικρού και μεγάλου βάρους μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας–Βόλου. Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων, με προσοχή στις περιοχές των μπλόκων.
Στη δυτική Θεσσαλία, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Ε65 στην Καρδίτσα και στα διόδια του Λόγγου στα Τρίκαλα. Σχεδιάζουν νέες δράσεις, με σηκώματα μπαρών και πορείες τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους, ενώ η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετατίθεται για μετά τις γιορτές και αναμένεται να καθοριστεί από τις συνελεύσεις των μπλόκων.
Διαβάστε επίσης
Ισπανία: Πληθωρισμός στο 3% τον Δεκέμβριο – Σήμα για διατήρηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Χατζηδάκης: Τα highlights του κυβερνητικού έργου για το 2025! (βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπιλ Γκέιτς: Ο Τραμπ κάνει λάθος που αντιτίθεται στις δικλίδες ασφαλείας για την AI – «Δεν αρκεί ένα kill switch»
- «Πνίγουν» το ιρακινό πετρέλαιο οι ναύλοι – Έως 20 δολάρια το βαρέλι το κόστος μεταφοράς
- Τα «γυρίζει» ο υπνοθεραπευτής και «δίνει» την Γάκα: Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο το ιατρείο, άλλα εννοούσα στα μηνύματα (video)
- Ρωσικά πλήγματα σε μονάδες τηλεπικοινωνιών και data centers στο Κίεβο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.