ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παπασταύρου στο Fox Business: Η ενέργεια αλλάζει τη γεωπολιτική αρχιτεκτονική – Η Ελλάδα κεντρικός πυλώνας
Διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Ελλάδα, που προφανώς θα περιλαμβάνει όλες τις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, εξακολουθεί να επιδιώκει η Άγκυρα. Αυτό κατέστη σαφές από την ομιλία του υπουργού εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2026 στην οποία μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν την τουρκική διπλωματία.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών μίλησε για μια «δίκαιη μοιρασιά» στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας με έμφαση ότι η Άγκυρα «υποστηρίζει την εξέταση όλων των διαφορών του Αιγαίου ως ένα σύνολο».
«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την άποψη της δίκαιης μοιρασιάς στην Ανατολική Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε την εξέταση όλων των διαφορών του Αιγαίου ως ένα σύνολο, να βρεθεί λύση στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας με ουσιαστικό και εποικοδομητικό τρόπο. Το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να τα δούμε ως μια περιοχή ευημερίας και σταθερότητας», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Διαβάστε επίσης
Χάρης Δούκας: Να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια επενδύοντας στη βιωσιμότητα
Αμετακίνητος ο Πούτιν: «Το Ντονμπάς ανήκει ιστορικά στη Ρωσία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν
- Ο Ινφαντίνο (πρόεδρος της FIFA) κατηγορείται για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της FIFA
- Τραμπ: Απειλεί ξανά το Μεξικό με νέους δασμούς 5% λόγω διαμάχης για το νερό
- Αργεντινή: Έφοδοι σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους και στην AFA για υπόθεση «μαύρου» χρήματος