ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία έπληξε τον αγωγό πετρελαίου «Ντρούζμπα» στην περιοχή Ταμπόφ στην κεντρική Ρωσία, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στη στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (GUR).
Πρόκειται για την πέμπτη ουκρανική επίθεση στον αγωγό ο οποίος τροφοδοτεί με ρωσικό πετρέλαιο την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.
Ουγγαρία και Σλοβακία εξακολουθούν να προμηθεύονται ενεργειακά προϊόντα από τη Ρωσία, ακόμη και αφότου οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκοψαν τους δεσμούς μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως με τηλεχειρισμό.
Friendship is over: the “Druzhba” oil pipeline to Europe has been blown up again in Russia
This time the strike hit a section near the village of Kazinskiye Vyselki on the Taganrog–Lipetsk line.
Damage to one of Russia’s key oil arteries shows just how vulnerable its energy… pic.twitter.com/kJwrbLaPKc
— NEXTA (@nexta_tv) December 3, 2025
Η σλοβακική διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού και η ουγγρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσαν αργότερα σήμερα ότι ο εφοδιασμός μέσω του αγωγού «Ντρούζμπα» πραγματοποιείται κανονικά. Δεν υπήρξαν σχόλια εκ μέρους της Ρωσίας.
Η Ουκρανία επιτέθηκε στον αγωγό μία φορά τον Μάρτιο, δύο φορές τον Αύγουστο και μια φορά τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Το Κίεβο λέει ότι οι επιθέσεις που πραγματοποιεί σε ενεργειακούς στόχους σε απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, στοχεύουν στην υπονόμευση της συνολικής πολεμικής προσπάθειας της Μόσχας.
Διαβάστε επίσης
Πάνος Καμμένος: «Δίνω λύση όταν όλοι πνίγονται, το ξανασκέφτομαι να επιστρέψω»
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ποιες δύο λύσεις παρουσίασε για τη στήριξη της Ουκρανίας την περίοδο 2026-2027
Τσιάρας: Οι πληρωμές της εβδομάδας θα προσεγγίσουν τα 500 εκατομμύρια – Όλα λύνονται με διάλογο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OceanPal ( Σεμίραμις Παληού ): Δημόσια προσφορά για αγορά μετοχών της σειρά D CCPP στην τιμή των 1.400 δολαρίων συν τα μερίσματα
- ΙΟΒΕ: Στο 2% του ΑΕΠ η συμβολή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στη χώρα
- REBRAIN Greece: Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη – 35 εταιρείες αιχμής από την Ελλάδα αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη σε πολλούς κλάδους
- Τρίκαλα: Αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Λόγγου στον Ε65