ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το ναυάγιο στο Σαρωνικό και την τεράστια οικολογική καταστροφή που αυτό προκάλεσε, μίλησε στο ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
«Έχουμε μια κυβέρνηση που ούτε διανοείται να μην αναλάβει τις ευθύνες που τις αντιστοιχούν, απολογείται, και απολογείται με σοβαρότητα, αλλά οι ευθύνες πρέπει να είναι συγκεκριμένες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Ναυτιλίας. «Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν δικαιούμαι να είμαι αφελώς αισιόδοξος να περιμένουμε τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών)» σχολίασε για τη ρύπανση.
«Οφείλουμε να καταγράψουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, και αυτό γίνεται» επέμεινε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος επέμεινε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είναι προετοιμασμένο σε μεγάλο βαθμό, καθώς το 2015 έγινε προσομοίωση διαρροή πετρελαίου. «Άσκηση βέβαια, και υπάρχει διαφορά από την πραγματική ζωή, εκεί καταδείχθηκε ότι όλα τα δεδομένα ενός σχεδίου ήταν γνωστά και προγραμματισμένα και υπήρχαν και τα μέσα». Από ’κει μέχρι να λειτουργήσει (το σχέδιο) υπάρχει διαφορά διευκρίνισε πάντως. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα είναι ανεξήγητο γιατί βυθίστηκε το σκάφος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Κικίλιας: To ειρωνικό σχόλιο στο Twitter για τους ανίκανους υπουργούς και τα «παραμύθια-γκάλοπ»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήσεις υπουργών ζητούν 6 στους 10 Έλληνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη